André Sjåsæt. CEO Tekniikmagasinet
André Sjåsæt er ny CEO i Teknikmagasinet.

André Sjåsæt ny CEO i Teknikmagasinet og Release

Aktiviteten i Release AS skal tas ned betydelig og fokus legges på merkevaren Teknikmagasinet. André Sjåsæt er kjedens nye CEO fra 1. mars.

Publisert

Målet er å akselerere utviklingen mot ambisjonen om å etablere Teknikmagasinet som en destinasjon for brukte mobiltelefoner og annen brukt elektronikk.

Markedet for brukte mobiler og annen brukt elektronikk er sterkt voksende og forventes å vokse videre med økende takt de kommende år, skriver Release i en pressemelding.

Veksten drives av økende etterspørsel og ønske fra kundene om brukte alternativer, bedre teknologi som både gir økt levetid og forenkler reparasjoner, samt økende bevissthet og krav i forhold til miljø og gjenbruk.

Release kjøpte Teknikmagasinet i fjor for å styrke satsningen på salg og reparasjon av brukte mobiler, i tillegg til å gi Teknikmagasinet en tydeligere bærekraftig profil med fokus på gjenbruk. Gjennom 2022 er reparasjoner og salg av brukte mobiler rullet ut i butikknettverket til Teknikmagasinet samtidig som andre kategorier på brukt elektronikk er testet ut med gode resultater. I samme år fikk selskapet inn Verdane som ny hovedeier.

Målet om å ta en sterk posisjon på brukt elektronikk vil bygges over tid og selskapet legger bak seg et krevende 2022. Derfor er det nå tatt grep for å styrke lønnsomheten i selskapet og det er besluttet å legge alt fokus og kapasitet på merkevaren Teknikmagasinet som har over 30 års fartstid og tradisjon i det Nordiske markedet. Som en konsekvens av dette avvikles butikker under merkevaren Release i Norge og telekom operasjonen reduseres kraftig. Målet er å akselerere utviklingen mot ambisjonen om å etablere Teknikmagasinet som en destinasjon for brukt elektronikk.

Selskapet går med dette over i en ny fase og styret har ansatt André Sjåsæt som ny CEO i Teknikmagasinet AB og Release AS. André har bred og lang erfaring fra både retail og omstillingsprosesser. Han har de siste tre årene jobbet i toppledelsen i XXL med ansvar for blant annet kategori, innkjøp og marketing, i tillegg til strategi og forretningsutvikling. Før XXL har han hatt ledende roller i ledelsen hos Bertel O. Steen og over 10 års erfaring fra strategi og omstillingsprosesser som management consultant i EY og Kearney.

– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang og bli bedre kjent med både selskapet og teamet. Teknikmagasinet har et uforløst potensial og jeg har sterk tro på at vi skal kunne ta en tydelig omni-posisjon innenfor brukte mobiler, reparasjoner og annen brukt elektronikk de kommende årene. Det blir en spennende etappe å lede, sier André Sjåsæt.

Han tiltrådte stillingen som CEO i Teknikmagasinet og Release 1. mars. Tidligere CEO Øistein Eriksen skal bidra til selskapets videre utvikling på utvalgte strategiske prosjekter og problemstillinger de neste månedene. Sammen vil de legge til rette for et smidig og godt lederbytte.

- Med André på plass har vi fått en dyktig, nyskapende og tydelig leder som vil sette fart på moderniseringen av Teknikmagasinet, og samtidig jobbe målrettet med å styrke resultatene etter et krevende 2022. Jeg er samtidig glad for at vi får benytte oss av Øistein og hans kompetanse i den videre utviklingen av Teknikmagasinet i en overgangsfase, sier styreleder Pål Wibe.

Powered by Labrador CMS