Netflix topper lista med en WOM-score på 76,5%. (Skjermbilde: netflix.no)

De unges topp 10 innen merkevarer

Hvilke merkevarer snakker de unge om?

Publisert

YouGov BrandIndex lanserer nå en liste over hvilke merkevarer det snakkes mest om blant de mellom 18-34 år. Her måles såkalt Word Of Mouth-score (WOM-score); altså de merkevarene man snakker mest om.

Topplista

Dette er de undes topp 10 innen merkevarer. Rangeringen er utarbeidet ved hjelp av WOM-scoren til YouGovs Brandindex innen merkevarer med positive BUZZ blant de unde mellom 18 og 34 år. (Se faktaboks for mer info)

De tre merkene som topper lista er Netflix, Apple og Rema 1000. De unges topp 10 er generelt dominert av store globale merkevarer og streamingtjenester:

Netflix topper suverent listen med en WOM-score på 76,5% og øker avstanden til Apple på andreplass, som får en score på 68,3% og norske Rema 1000 på tredjeplass med en score på 66,3%.

Enda et norsk merke er kommet med i de unges topp 10, nemlig FINN.no, som har inntatt en femteplass med en WOM-score på 64,7%. FINN.no topper også YouGov BrandIndex’ liste over merkevare med det beste generelle inntrykk blant norske kvinner i 2016.

De fem med størst økning i WOM-scoren blant de unge. Rangeringen viser merkevarene som har størst økning i WOM-scoren fra 1. september 2016 til 31. august 2017, sammenlignet med samme periode i 2015-2016.

Klatrerne

Gjenbruk og det å gjøre en god handel er i stigende grad populært, og FINN.no har forbedret sin WOM-score med 6,5 prosentpoeng og er dermed årets høydehopper blant de unge:

Toyota er den andre klatreren på dette års ranking, som har forbedret sin score med 5,6 prosentpoeng tett forfulgt av Coop Obs!, som inntar tredjeplassen med en forbedring på 5,3 prosentpoeng:

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Om målingen:

I Norge intervjuer YouGov BrandIndex 100 personer hver dag som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer.

De unges ranking er utarbeidet ved hjelp av YouGov BrandIndex WOM-score, blant alle de merkevarer, som respondentene har hørt noe positivt om (positiv Buzz) blant de mellom 18-34 år. Vi har kun medregnet merker, som har oppnådd minimum 200 intervjuer i perioden.

Man kommer frem til WOM-scoren ved å spørre respondentene, hvilke merkevarer de har snakket med venner, familie eller andre om i løpet av de to siste ukene (enten ansikt, online eller gjennom sosiale medier).

Man kommer frem til Buzz-score ved å spørre respondentene om de har hørt noe positivt eller negativt om et merkevare i løpet av de to siste ukene, enten gjennom reklame, nyheter og rykter eller via venner og familie.

Alle data er fra 1. september 2016 til 31. august 2017.

Powered by Labrador CMS