(Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Overraskende sterk nedgang i matprisene

Uvanlig sterk nedgang i august.

Publisert

Fra juni til august sank matprisene med 3,4 prosent, ifølge tall fra SSB. I løpet av de siste tolv månedene har matprisene sunket med 1,7 prosent, mens konsumprisindeksen generelt har økt med 1,3 prosent.

Ingvill Størksen (Foto: Virke)

– Nedgangen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding.

– Vanligvis ser vi at matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året. Matprisene går vanligvis ned i august, som følge av sterk konkurranse og tilbud i forbindelse med skolestart. Dette er imidlertid en uvanlig sterk nedgang, slår hun fast.

Tre ganger så stor nedgang

I følge SSB, gikk prisene ned på nesten alle matvarer samt enkelte drikkevarer. Det var særlig prisene på ost, sjokolade, yoghurt og friske bær som trakk ned prisen.

– Prisnedgangen på matvarer fra juli til august var oppsiktsvekkende høy. Det er vanlig med en prisnedgang på denne tiden av året, men i år er prisnedgangen nær tre ganger større enn det vi har sett de foregående årene, sier hun.

Sterk konkurranse mellom kjedene

I tillegg er det verdt å merke seg at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har gått ned hele det siste året, altså perioden august 2016 til august 2017.

– Matprisene er nå nær 2 prosent lavere enn de var på samme tid i fjor. Dette understreker igjen at konkurransen mellom de norske dagligvarekjedene er sterk, avslutter Størksen.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS