Thor Ambjørn Kjeldaas (Kjeldaas) – Ole Morten Østby (Kjeldaas) – Jan Oscar Kvitberg (Rambøll) – Ronny Grøtvedt (PostNord) – Anders Ruud (Rambøll).

PostNord bygger ny terminal

PostNord har besluttet å etablere sin nye logistikk- og sorteringsterminal for Drammensområdet i Hanekleiva Næringspark. Med en terminal på 10.000 m2, vil selskapets kapasitet og markedsposisjon i regionen øke betraktelig.

PostNord har kjøpt en tomt på ca. 43 mål som er spesialdesignet for selskapets behov for en effektiv drift. Logistikkselskapet ønsker å være best mulig rustet for fremtidens pakkevolumer, hvor etableringen i Hanekleiva Næringspark blir strategisk viktig.

– Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Vi bygde nylig ut terminalen på Langhus, og med det viser vi at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger. Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 150 000 pakker i døgnet. Utviklingen av eiendommen starter omgående og vi jobber med en fremdriftsplan, hvor terminalen skal settes i drift etter sommeren 2022. Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Kjeldaas og Trippel Eiendom, og vi er glade for å endelig ha sikret oss en tomt som gir oss mulighet til at vi kan utvikle oss videre, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen.

Kjeldaas kjøpte et område på 170 mål i 2019 fordi de hadde stor tro på å bygge videre på utviklingen som allerede var i gang.

– Arbeidet med å finne en løsning for PostNord har vært utviklende for oss alle. Vi er godt fornøyd med at vi kom i mål. Vi har allerede mye maskiner og utstyr på plassen, så vi starter arbeidet med tomten omgående. Som en lokal Sande-bedrift betyr det mye for oss å ha så store prosjekter på hjemmebane, forteller daglig leder Thor Ambjørn Kjeldaas i Kjeldaas AS.

Trippel Eiendom har jobbet sammen med Kjeldaas i markedsprosessen med interessenter til næringsparken. Selskapet har jobbet med området siden 2016 og ser et stort behov for næringstomter tett på E18.

– Vi har jobbet godt med Kjeldaas AS og solgt flere tomter sammen med de i Hanekleiva. Vi skal også utvikle et par tomter i fellesskap, i tillegg til at vi eier to eiendommer i parken alene. Vårt fokus på parken er langsiktig og vi opplever en god dialog med aktører i markedet, sier Stine Søsveen.

Eiendomsmegler 1 har vært megler for oppdraget. Hanekleiva Næringspark omfatter ca. 470 mål næringsarealer, og nå gjenstår kun 1 tomt på 12 mål igjen for salg. For bedrifter som ønsker å leie, er det flere muligheter i parken. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS