Rusta fornøyd med test av pop-up i sentrum

I november åpnet Rusta sin første pop-up i Norge. Det skjedde på Oslo S med et utvalg av julekolleksjonen.

Publisert

Rusta har ikke noe varehus i Oslo sentrum, og derfor ønsket de å komme tettere på både eksisterende og potensielle nye kunder. Rusta har aldri testet et konsept som pop-up i Norge før, og lavrpiskjeden melder at det gikk det all forventing.

– Rusta sine varehus ligger vanligvis litt utenfor sentrum, så en sentral beliggenhet som Oslo sentralstasjon var interessant å teste, og en ny måte å møte kundene våre og nå potensielle kunder. Det var også morsomt å vise frem Rusta og vårt sortiment på et sted du ikke forventer det, forteller Erlend Kramer som er sjef for Rusta i Norge.

Rusta har hatt en tilsvarende pop-up på sentralbanestasjonen i Stockholm, på 150 m2. Der begynte de i fjor og opplevde salgsvekst i år.

Rusta har åpnet sju nye varehus i Norge i 2019. Totalt har de 35 varehus i Norge, og i 2020 har de planer om å åpne ytterligere åtte.

Juletiden er stor for Rusta, og i pop-up butikken på Oslo Sentralstasjon viste de et utvalg av julekolleksjonen. Her kunne de besøkende handle varer, vinne gavekort eller bli inspirert til julesesongen.

– Rusta er størst på jul, med artikler til både innendørs- og utendørsbruk. Et julearrangement på Oslo sentralstasjon hvor vi fikk selge, inspirere og engasjere kunder var en måte å vise det på. Vårt konsept med produkter til lave priser innen hjem- og fritidssegmentet har tatt Norge med storm. Pop-up-butikken på Oslo Sentralstasjon mottok veldig mange positive reaksjoner, både fra kunder og personalet. Jeg håper tilstedeværelsen på Oslo Sentralstasjon førte til at enda flere ble kjent med konseptet vårt, sier Kramer.

Fortsetter veksten i Norge

Rusta har tidligere rapportert om ambisiøse ekspansjonsplaner i Norge, Sverige, Finland og Tyskland. I Norge har kjeden så langt åpnet 35 varehus, fra Lyngdal i sør til Tromsø i nord.

– Vi har fortsatte store ambisjoner for Rusta i Norge. I tillegg til at vi er på utkikk etter nye lokaler som passer våre krav, får vi også stadig henvendelser fra kunder som ønsker Rusta til sin kommune. Det er hyggelig med kunder som heier på oss, avslutter Kramer.

Powered by Labrador CMS