Vil ha flasker kun av resirkulert plast

Som første marked går Coca-Cola i Sverige over til å bruke 100% resirkulert plast i alle flasker som er produsert lokalt. I Norge fortsetter satsningen på resirkulert plast med vannproduktene.

Publisert

Coca-Cola lanserte i høst målet om at alle flasker som selskapet produserer i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast1. Nå blir Sverige det første landet hvor Coca-Cola går over til å bruke flasker laget av 100 prosent resirkulert plast1 på all lokal produksjon. Endringen gjennomføres i første kvartal 2020, og omfatter 40 ulike varianter av de globale merkevarene Coca-Cola, Fanta og Sprite samt det skandinaviske vannmerket Bonaqua, skriver selskapet i en pressemelding..

Når man i 2020 går over til kun å bruke resirkulert materiale betyr det en reduksjon i bruken av ny plast på rundt 3 500 tonn per år – det tilsvarer en nedgang i CO2-utslippene på 25 prosent.

Norge fortsetter sin satsning

I Norge har Coca-Cola brukt resirkulert og fornybart materiale1 i flaskene siden 2010, og i dag har alle produktene som produseres lokalt, 25 prosent resirkulert plast. Målet er å følge i fotsporene til Sverige, og selskapet starter med å ta i bruk flasker av 100 prosent resirkulert materiale for vannmerkene Telemark by Bonaqua og Smartwater.

– Det de gjør i Sverige er utrolig inspirerende. Det er ikke tilfeldig at dette skjer i Skandinavia, hvor vi har verdens beste pantesystemer. Her til lands har vi krevende rammebetingelser, som gjør at overgangen vil ta litt lenger tid – men vi kommer etter. Neste år tar vi et steg videre i Norge, og bytter til 100 prosent resirkulert plast1) på vannflaskene våre, sier Stein Rømmerud, adm.dir. i Coca-Cola European Partners Norge AS.

Årlig besparelse på 1700 tonn ny plast

Samlet sett betyr den norske satsningen på resirkulert plast en årlig besparelse på 1700 tonn ny plast. Det inkluderer vannflasker laget av 100 prosent resirkulert plast1, samt flasker med 25 prosent resirkulert materiale i hele brusporteføljen - sammenlignet med en portefølje hvor alle flasker er laget av ny plast.

1) 100 % resirkulert plast for PET (eksklusiv etikett og kork)

Powered by Labrador CMS