Kristoffer Hansen, Extra Storsvinger
Butikksjef Kristoffer Hansen på Extra Storsvingen i Hammerfest har opplevd en tredobling av pantevolumet i løpet av få måneder.

– Multi-feed pante­automater setter en ny standard

Både kunder og butikkansatte setter pris på panteautomaten R1.

Publisert

Panteautomaten TOMRA R1 ble lansert i 2019, og nå er en milepæl nådd med 500 installasjoner i 16 forskjellige land verden rundt.

– 84 R1 er blitt installert i Norge, og flere er planlagt for 2024, opplyser Senior Communication Manager Zara Lauder til Retailmagasinet.

I en R1 kan kunder tømme over 100 flasker og bokser i én operasjon, noe som gjør pantingen opptil fem ganger raskere enn med automater som må mates med én panteenhet om gangen (single feed).

Tomra R1
Over 500 Tomra R1 er nå installert verden rundt.

TOMRAs undersøkelser viser at kjøpmenn mottar 86% mer pant etter installasjon av en R1 og at 87% av kundene bruker pantebeløpet i butikken etterpå.

65% av sluttkundene foretrekker multi-feed framfor single-feed.

Verdens nordligste R1

Kristoffer Hansen er butikksjef for EXTRA Storsvingen i Hammerfest som nylig har tatt i bruk den R1-maskinen som ligger lengst nord i verden.

I løpet av 2,5 måneder etter installasjonen erfarte han at pantevolumet ble tredoblet.

– Det beste med TOMRA R1 er hvor lett det er å pante med den. Du åpner luka, tømmer flaskene, stenger luka, tar kvitteringen og er ferdig, sier Hansen.

Han forteller om mange nye kunder og nye fjes i butikken.

Butikkmedarbeider Piyachat Sungnoen peker på at R1 innebærer fordeler både for kundene og de ansatte:

– Den nye automaten fungerer fantastisk. Det er mye enklere for oss ansatte å betjene den, og for kundene går det mye raskere å pante.

Butikkmedarbeider Konrad Ronald Nanaszko, ansvarlig for frukt og grønt, legger til:

– Det er viktig å pante i dette området fordi vi har så vakker natur, og vi vil fortsatt ha det slik. Bærekraftig for generasjoner.

Setter ny standard

Jonas Døvik – Product Manager for multi-feed løsninger i Tomra – uttaler:

– Både kjøpmenn og kunder setter pris på den enkle panteopplevelsen som multi-feed panteautomater tilbyr. Multi-feed setter en ny standard for hvordan kunder resirkulerer, og det er tilfredsstillende å se hvordan TOMRA R1 blir tatt i mot så mange steder.

Powered by Labrador CMS