Oslo City inngår avtale med matsvinn-app

Oslo City blir det første kjøpesenteret i Europa som inngår samarbeid med Too Good To Go.

Publisert

De besøkende på Oslo City kan nå "redde" overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Så langt har over en halv million nordmenn lastet ned matsvinn-appen.

– Matsvinn er et stort miljøproblem, og gjennom samarbeidet med Too Good To Go ønsker vi å bidra med å redusere dette. Vi har store ambisjoner, og håper vi kan utvide samarbeidet til andre Steen & Strøm kjøpesentre i Skandinavia i løpet av kort tid, sier prosjektleder Elin Cappelen ved Oslo City.

I Norge kastes det ca 355.000 tonn spiselig mat i året. Dette tilsvarer 42 kg mat per nordmann. Too Good To Go har laget en app for å redusere matsvinn, og i tillegg er det også en holdningskampanje da de jobber aktivt for å spre informasjon om matsvinn. Så langt har over en halv million nordmenn lastet ned appen, og stadig flere restauranter og spisesteder er med i kampen mot matsvinn.

– Konseptet er enkelt. Restaurantene og spisestedene legger ut tilgjengelig restemat i løpet av dagen. Kundene bestiller via appen og henter selv maten like før stengetid. Bedriftene selger hver porsjon med mat til en redusert pris. Da tjener de penger på maten i stedet for å bare kaste den, sier Cappelen.

Oslo City er Norges største kjøpesenter målt i antall besøkende (11 millioner). Med sin sentrale beliggenhet nært kollektivknutepunkt, er senteret et ideelt sted for travle mennesker. Spisestedene Sushi og Thai Oslo City, Burrito Project, Starbucks, Meny, SoHo Urban Eatery og 7-Eleven er alle med på Too Good To Go, i tillegg til blomsterbutikken Floriss.

– Vi er stolte over at det reddes over 2700 porsjoner med mat gjennom Too Good To Go hver eneste dag i Norge. Nå som vi har fått vårt første kjøpesenter med på laget, håper vi at dette vil skalere ytterligere den nærmeste tiden, sier Line Larsen, rådgiver i Too Good To Go.

Fakta om matsvinn og Too Good To Go:

● 1/3 av maten som produseres går i søpla.

● Matsvinn er et enormt miljøproblem. Problemet blir nærmest grotesk med tanke på at 700 millioner mennesker i verden sulter.  Derfor er fokus på matsvinn og en mer bærekraftig og ansvarlig forvaltning av matressursene helt sentralt for å nå FNs bærekraftsmål om å få en slutt på global sult innen 2030.

● I Norge kastes det ca 355.000 tonn spiselig mat hver eneste dag. Dette er mat for ca 20 milliarder kroner.

● Hver nordmann kaster 42 kg spiselig mat i året. 60% av matsvinnet stammer fra husholdninger. 

● Too Good To Go er en app, men også en holdningskampanje da vi bruker våre kanaler aktivt til å spre info om hvordan man kan redusere matsvinn på alle mulige måter. 

● Nedlastinger: 500.000+

● Porsjoner reddet til nå: 870.000+ Dette tilsvarer 20.470 turer med fly fra Oslo til Bergen.

● Det reddes ca 2700 porsjoner med mat gjennom Too Good To Go hver eneste dag.

● Too Good To Go finnes over hele landet - fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. 

● Målgruppen er helt unik fordi den er så bred. Alle slags folk i alle aldre bruker appen. 

● Too Good To Go er først og fremst et effektivt miljøtiltak. Brukerne av appen kan aktivt bekjempe matsvinn, samtidig som de får god mat til en billig penge. De ansatte ved spisestedene slipper å kaste mat de har arbeidet hardt for å lage, samtidig som de tjener en slant på mat som tidligere gikk rett i søpla. Alle vinner! 

Powered by Labrador CMS