Forbrukertilliten stiger igjen

Den siste måneden er det en økning i norske forbrukeres tillit til landets økonomi.

Publisert

Forbrukertillitsindeksen (CCI) er på minus 2,3 poeng i september, 2,7 poeng høyere enn i august, viser den siste tillitsmålingen til Opinion. Indeksen er 0,6 poeng høyere enn for ett år siden, og den ligger omtrent på gjennomsnittet at de ni målingene som er gjennomført i år. CCI var markant lavere i andre enn i første halvår i fjor. Fallet fortsatte i første halvår i år.

– Mens alle de fire indikatorene som utgjør CCI falt markant fra juli til august, er situasjonen motsatt for tre av de fire indikatorene nå, selv om endringen ikke er like tydelig som den var i forrige måned, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion.

– Det er fremfor alt tilliten til landets økonomi om tolv måneder, som i august var på sitt laveste nivå siden mai 2016, som øker markant i september. Det er imidlertid fortsatt flere som tror at den økonomiske situasjonen for Norge vil være dårligere enn bedre om tolv måneder, sier Henrik Høidahl.

– 16 prosent tror at situasjonen vil være litt eller mye bedre, mens 30 prosent tror den vil være litt eller mye dårligere. Cirka fire av ti tror den vil være uendret. Vi må tilbake til perioden januar til juni 2018 for å finne en lengre periode der det var flere optimister enn pessimister på vegne av norsk økonomi kommende tolv måneder.

Powered by Labrador CMS