Henrik Begby Andersen: – Veksten innen e-handelen i Norden er nærmest eksplosiv.
Henrik Begby Andersen: – Veksten innen e-handelen i Norden er nærmest eksplosiv.

To milliardtransaksjoner en milepæl

Den første milliardransaksjonen på nettet i Norden tok 15 år. Den  neste, som ble nådd i forrige uke, tok bare tre år.

Publisert

Bortsett fra at DIBS alene kan være stolte av det massive antall transaksjoner på nettet, er det også et bevis på den akselererende veksten innen e-handel i Norden. – Det var en ny milepæl som ble nådd med milliardtransaksjon nummer to, sier Henrik Begby Andersen, Country Manager DIBS Norge.

– En transaksjon er det samme som et enkelt kjøp eller en betaling på nettet, gjennom en nettbutikk, en app eller via abonnementsbetalinger som streamingtjenester. Siden begynnelsen i 1998 da man var pionerer innen e-handel tok det 15 år å oppnå den første milliarden transaksjoner, hvilket skjedde i 2013. Den andre milliardtransaksjoner tok altså bare tre år og ble oppnådd hele fem ganger raskere.

Passerer 100 milliarder

– Veksten innen e-handelen i Norden er nærmest eksplosiv. Vi er stolte og glade for at vi har vokst så raskt de siste tre årene, og dessuten har kunnet øke vår oppetid, sier Henrik Begby Andersen.

Veksten er fortsatt sterk for e-handelen i hele Norden. I Norge beregnes omsetningen å overstige 100 milliarder kroner i år og for hele Norden eksklusiv Finland beregnes 279 milliarder kroner, ifølge DIBS-rapport Norsk E-handel 2016 som ble presentert tidligere i høst.

Tilbyr omnikanal

I løpet av virksomhetens 18 år og spesielt de siste tre årene har mange nettbutikker blitt startet, og mange flere vanlige butikker har også begynt å tilby sine kunder handel på nettet, såkalt omnikanal. Nye tjenester har oppstått der man kun kan betale på nettet som eksempelvis pengespill som casino, poker og betting, mengder ulike apper, digitale media/underholdning som dataspill og kjøp av enkelte spill. Det har også skjedd – og fortsetter å skje – en forflytning fra andre betalingskanaler. For eksempel betales flere parkeringsavgifter via apper, avisenes digitale innehold betales også på nettet og det dukker opp flere markedsplasser der man kan kjøpe og selge varer direkte på nettet. Også offentlig sektor begynner å ta betalt på nettet, en trend som er tydelig i hele Norden.

Hastigheten vil ikke avta

– Det er ingenting som tyder på at hastigheten kommer til å avta fremover, snarere tvert imot. Det er spennende å få være med på denne banebrytende utviklingen der flere begynner å innse fordelene med å kunne tilby betaling på nettet og flere mennesker velger å betale på nettet, avslutter Henrik Begby Andersen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS