Smartere bruk av vekterressursene halverte kostnadene på Grønland Bazar.
Smartere bruk av vekterressursene halverte kostnadene på Grønland Bazar.

Halverte vekterkostnadene med områdekontroll

Grønland Bazar halverte vekterkostnadene.

Publisert

I sentrum av de store byene kan det fungere å dele vekterressursene på et større område enn bare ett senter. På Grønland Basar har det siden midten av fjoråret kun vært én fast vekter på senteret som ligger i sentralt øst i Oslo hvor en betydelig andel av beboerne er av fremmedkulturell bakgrunn.

– På Grønland Basar halverte vi kostnadene i forhold til å ha en fast egen vekter i senteret, forteller Ola Stavnsborg, sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen.

Ola Stavnsborg
Ola Stavnsborg

Skan-Kontroll står for områdekontroll i senterets åpningstid samt opp- og avlåsing av senteret hver dag. De leverer egen tilkallingsknapp for hver butikk og spisested. Daglig gjøres fem-sju vakt- og inspeksjonsrunder i senterets åpningstid.

– Inspeksjonene gjennomføres til ulike og uforutsigbare tider. Dette har vist seg svært effektivt og forebyggende mot uønskede miljøer eller mot personer som tar uønsket opphold i eller utenfor lokalene, sier Ola Stavnsborg.

Gjennomsnittlig utrykningstid ligger på bare to-tre minutter. Innenfor avtalen kan vekterne tilkalles et ubegrenset antall ganger og vil ankomme stedet umiddelbart.

Det kan dreie seg om å få bistand med personer som har stjålet, oppfører seg mistenkelig, har tatt unødig opphold, oppfører seg truende eller er til sjenanse for andre.

Vekterne bistår om nødvendig med anmeldelser etter tyveri og har kontroll på personer frem til politiet ankommer.

Med lavere betjening i butikkene blir det oftere behov for serviceoppdrag, eksempelvis avløsning til toalettbesøk.

Butikkene og spisestedene kan ringe inn til vaktsentralen for å bestille oppdrag med leveringstid på 5-15 minutter.

Powered by Labrador CMS