Olav Thon åpnet Lego-dagene på Strømmen Storsenter i går. I forbindelse med utstillingen har en av Europas mest kjente legomodellbyggere, belgieren Dirk Denoyelle, laget en legobyste av Olav Thon. (Foto: Olav Thon Gruppen)

Åpnet storstilt legoutstilling på Strømmen Storsenter

Tirsdag 24. oktober åpnet Olav Thon Norges største legoutstilling på Strømmen Storsenter. I løpet uka blir det bygging, konkurranser og aktiviteter for både store og små legoentusiaster.

Publisert

Siden lanseringen av Lego i 1949 har det blitt produsert mer enn 600 milliarder klosser, og fra tirsdag 24. til lørdag 28. oktober finner man 2,5 millioner av dem på Strømmen Storsenter. Disse er utstilt i over 50 av butikkene på senteret, og i fellesarealene finnes flere av de kjente legomiljøene; blant andre Lego Friends og Lego City.

Tre ganger Mount Everest i høyde

2,5 millioner klosser er faktisk så mye at man ville fått et tårn tre ganger høyere enn Mount Everest om man hadde satt alle sammen oppå hverandre, skriver Olav Thon Gruppen i en pressemelding.

Bysten av Olav Thon hadde noen likhetstrekk til modellen. (Foto: Olav Thon Gruppen)

Storsenterets grunnlegger og eier, Olav Thon, åpnet utstillingen. Styreleder i Strømmen Vel, Hans P. Gustavsen, avduket en egen Lego-byste av Olav Thon, og takket for den betydelige samfunnsutviklingsinnsatsen han har gjort for Strømmen, etter at han kjøpte de nedlagte fabrikkene etter Strømmen Staal og senere Strømmen Værksted. Lego-bysten er bygd av en av Europas mest kjente legomodellbyggere, belgieren Dirk Denoyelle.

– Vi har gledet oss veldig til denne aktiviteten. Lego er noe alle har et forhold til, og det er morsomt å se hvordan legoentusiaster i alle aldre kommer sammen for å være kreative, sier prosjektleder for aktiviteten, Siri E. Sogstad fra senterledelsen på Strømmen Storsenter.

– Imponerende byggverk

tillegg til aktivitetene kan man ta en nærmere titt på modeller som er bygget av medlemmer i ”Brikkelauget”. Det er en nasjonal klubb for voksne legoentusiaster som setter sammen utrolige byggverk av de danske klossene. Flere av deres byggverk er utstilt på Strømmen Storsenter under Lego-dagene, blant annet en versjon av Eidsvollsbygningen.

– Det å se hva denne gjengen får til med legoklosser er imponerende. Byggverkene som man kan se nærmere på under utstillingen kommer til å imponere selv de mest ihuga legofantastene, lover Sogstad.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS