Torbjørn Nyberget (Foto: Coop Norge)
Torbjørn Nyberget (Foto: Coop Norge)

Torbjørn Nyberget ny leder i STAND

Torbjørn Nyberget i Coop Norge Handel overtar vervet som ny leder i Standardiseringsutvalget for norsk dagligvarebransje, STAND.

Publisert

– Bærekraft blir en viktig del av arbeidet som ligger foran oss, sier den nye lederen i en pressemelding.

Representerer dagligvarehandelen

STAND representerer dagligvarehandelen igjennom Dagligvarehandelens Miljøforum (DMF) og industrien gjennom Dagligvareleverandørenes Forening (DLF). STAND jobber med å finne nødvendige løsninger og tiltak som bidrar til å effektivisere varestrømmen i bransjen – blant annet innen logistikk, informasjonsflyt, emballasje, sporing og merking med GS1 standarder.

Ny leder i STAND er Logistikkdirektør i Coop Norge Handel, Torbjørn Nyberget. Thomas Weihe, som er Verdikjededirektør i DLF, blir ny sekretær.

Ledervervet på rundgang

Ledervervet i STAND går på rundgang mellom leverandør- og grossistsiden i bransjen, og lederen velges inn i perioder på to år. Nyberget overtar vervet etter Camilla Nordhagen i L’Oreal. Styret har ellers representanter både fra dagligvarekjedene og leverandørene, samt bransjeorganisasjonen Tradesolution og standardorganisasjonen GS1 Norway.

Bærekraft viktig

STAND skal jobbe videre med å utvikle bransjen, men det er spesielt ett tema som er viktigere enn andre, ifølge den nye STAND-lederen.

– Bærekraft er et svært viktig aspekt som bransjen kan og bør ha et større fokus på. Dette handler blant annet om å få til gode prosjekter med leverandørene, slik at vi kan bedre fyllingsgraden og effektivisere transporten. I dag transporteres det mye «luft» i trailere over fjellet, og dette må vi få redusert, sier Nyberget.

Samhandling og kommunikasjon

– Vi kommer til å fortsette å utvikle samhandlingen og kommunikasjonen i bransjen. Vi har mange digitale verktøy i dag – ikke minst vår nylig lanserte ReCall-portal for tilbakekalling av varer – men vi må øke fokuset på riktig bruk av disse. I og med at helautomatiske lagre nå er på full fart inn i bransjen, gir små avvik fra bransjestandardene store konsekvenser for logistikken, sier Torbjørn Nyberget.

– STAND skal bidra til å utvikle bransjen ytterligere, og jeg ser frem imot oppgaven, avslutter den nye lederen i STAND, Torbjørn Nyberget.

Powered by Labrador CMS