Renate Hjørnevik tar over som senterleder 1. august. (Foto: Kvadrat)
Renate Hjørnevik tar over som senterleder 1. august. (Foto: Kvadrat)

Lederskifte ved Kvadrat

Når tidligere senterleder Bent O. Hansen drar jorden rundt, overlater han Kvadrat-roret til 36 år gamle Renate Hjørnevik fra Figgjo.

Publisert

Hjørnevik har bakgrunn som marked- og kommunikasjonsdirektør i AKVA group, hun har vært noen år i oljeindustrien og har jobbet som rådgiver i reklamebyrået Hey-Ho Let’s Go. Med unntak av en deltidsjobb i en butikk på Kvadrat under studiene, har hun lite erfaring fra varehandel. Det tror hun ikke er en ulempe.

– Jeg tenker at det kan være en fordel å ha erfaring fra andre bransjer, man ser gjerne ting fra et litt annet perspektiv, sier Renate Hjørnevik til Retalmagasinet.

Mister ikke nattesøvnen

Selv om det skrives mye om fallende at omsetning i varehandelen og at stadig flere butikker og kjeder må legge ned, mister ikke den nye senterlederen nattesøvnen av den grunn. Hun overtar et Kvadrat som har investert mye de siste årene og som er godt rigget for tiden som kommer.

– Varehandelen som helhet står ovenfor omstilling og det vil bli helt avgjørende å klare å tilpasse sine forretningsmodeller og strategier de endringene som skjer. Jeg opplever at Kvadrat er godt posisjonert for å klare en slik omstilling, sier hun.

Må våge å tenke nytt

Hjørnevik er fornøyd med butikkmiksen på Kvadrat, og trekker spesielt fram de investeringene som er gjort i spennende og nye spisesteder. Hun har tro på vekst i varehandelen og mener at de som vil overleve er de som møter utfordringene med nysgjerrighet og som våger å tenke nytt, både i forhold til kundeopplevelser, smart kommunikasjon og digitale løsninger.

– Ny teknologi endrer forventningene våre til butikkene og kravene til kjøpsopplevelsen øker. Konkurransen er tøff, derfor er det viktig å forstå hvordan samspillet mellom det fysiske og digitale kan bidra til å skape helhetlige og gode kundeopplevelser, også i butikkene. Det må være enkelt, og kunden må stå i fokus – alltid! Som en del av dette tror jeg det er viktig å være årvåken for de trendene som er i anmarsj og forsøke å være i forkant. Det går fort, og man må følge med i timen, mener Hjørnevik.

Mye spennende på gang

– Hva gjør Kvadrat gjør for å møte utfordringene?

– Det jobbes allerede med spennende prosjekter som jeg er overbevist om at vil styrke Kvadrats posisjon i regionen ytterligere, uten at jeg kan røpe så mye mer enn det. Det jeg kan si er at jeg allerede har fått erfare at det jobber mange dyktige mennesker på Kvadrat, både i butikkene, i drift og i administrasjonen, og jeg er overbevist om at vi skal få til mye bra sammen.

– Det høres ut som om du allerede har gjort deg en del tanker om Kvadrat og det som venter?

– Det tror jeg skjer allerede idet man søker på en jobb man virkelig ønsker seg. Dette er drømmejobben for meg. Jeg har vært gjennom en grundig rekrutteringsprosess, så jeg har tenkt mye på varehandel den siste tiden. Nå bruker jeg tiden godt for å få mest mulig innsikt i driften før Bent slutter, og jeg ser allerede konturen av det som venter meg. Det gjør at jeg bare gleder meg enda mer til å komme skikkelig i gang, avslutter Hjørnevik.

Powered by Labrador CMS