Martin Ulvestad Østerdal: – Det er helt klart mye å hente for flere ved å melde seg inn i Virke, sier nyansatt. (Foto: Virke)
Martin Ulvestad Østerdal: – Det er helt klart mye å hente for flere ved å melde seg inn i Virke, sier nyansatt. (Foto: Virke)

’Frivillighetsgeneral’ til Virke

Virke er i dag arbeidsgiverorganisasjonen for en rekke frivillige organisasjoner. – Nå ønsker vi å styrke oss ytterligere på dette viktige området, vi er glad for at Martin Ulvestad Østerdal har takket ja til å starte som fagsjef.

Publisert

Det sier direktør i Virke Ideell Inger Helene Venås. – Hovedtyngden av ideell sektor er samlet i Virke, det gir oss en klar forpliktelse til å stå på for sektoren. Det er mange bransjer som samlet sett utgjør ideell sektor. En av de største er frivilligheten. Men selv om Virke er store her, ønsker vi nå å bli enda flere. Ulvestad Østerdal skal lede et prosjekt hvor målsettingen er å vokse ytterligere.

På ballen

Regjeringen har startet arbeidet med en frivillighetsmelding. Den ballen er Virke på. Ulvestad Østerdals bakgrunn som generalsekretær i LNU (Landrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) vil styrke vår kompetanse ytterligereog jobbe for sakene som er viktige for frivilligheten. Virke har allerede et godt samarbeid med Frivillighet Norge.

Samlet sett er vi en stor kraft for å sikre en frivillig sektor som stadig får økt betydning. For Virke har forutsigbarhet, frihet og forenkling vært viktige stikkord i arbeidet. Virke har også vært opptatt av muligheten for økt samarbeid mellom næringsliv og frivillig sektor, og etablerte i fjor delte Vibeke Hammer Madsen for første gang ut en helt ny pris: Næringslivets Frivillighetspris.

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å starte i stillingen 1. oktober. Det er avgjørende at frivillig sektor står sammen og peker på hvordan vi kan sikres gode rammevilkår. I tillegg vet jeg fra mitt eget lederliv at det å være medlem i en arbeidsgiverorganisasjon er viktig for å få støtte i arbeidsgiverrollen. Det er helt klart mye å hente for flere ved å melde seg inn i Virke, sier Martin Ulvestad Østerdal.

(Kilde: Virke)

Powered by Labrador CMS