Etableringen på Manhattan er starten på en ny satsing på beboere i kjernen av storbyer. (Illustrasjonsfoto: IKEA)
Etableringen på Manhattan er starten på en ny satsing på beboere i kjernen av storbyer. (Illustrasjonsfoto: IKEA)

Ikea skal åpne 30 city-butikker

IKEA melder at de til våren åpner sin første city-butikk i USA. Butikken midt på Manhattan markerer starten på IKEAs strategi for å være til stede i bysentre og komme nærmere mennesker i urbane miljøer.

Publisert

Globalt utvikler IKEA seg for å bli mer tilgjengelig for kunder, uansett hvor de er. Nylig ble det bebudet etablering av 30 nye butikker i bysentre de neste tre årene. Butikken i New York blir den første på det amerikanske markedet i dette formatet.

– Vi er i et sluttbrukermarked under rask forandring, og for å være rustet for langsiktig vekst, forvandler vi IKEA på en måte som gjør at vi kan møte kundene våre uansett hvor de er. New York – den mest levende og dynamiske byen i USA og episenteret for detaljhandel, næringsliv og kultur – er det naturlige stedet å åpne vår første city-butikk, sier Lars Petersson, Country Manager IKEA USA. Butikken vil åpne på 999 Third Avenue våren 2019 og vil fokusere på smarte løsninger for urbane og arealeffektive boenheter. Det vil gi kundene mulighet for å oppdage, velge og bestille IKEA-produkter for hjemlevering, en service som etterspørres av city-kunder.

IKEA USA har allerede gjort betydelige investeringer for å forbedre kundenes e-handelsopplevelse og service, inkludert hjemlevering, click & collect, finansiering og montering via TaskRabbit.

City-butikken på Manhattan vil komplettere de eksisterende varehusene i New York-markedet – Brooklyn, Elizabeth, Long Island og Paramus, som alle skal forbli en viktig del av IKEA-opplevelsen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS