PostNord velger Lyseparken i Os

Publisert

PostNord må flytte fra Nygårdstangen i Bergen og etablerer seg i Lyseparken i Os lenger sør. Byggingen starter umiddelbart og terminalen skal stå ferdig i løpet av ett år.

— Jeg er veldig glad for at vi har tatt en beslutning som fører til at vi umiddelbart kan starte byggingen av en ny og moderne terminal for å dekke området i Bergen og omegn, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge.

Beslutningen om å flytte fra Nygårdstangen i sentrum av Bergen kom etter at Bane NOR sa opp leiekontrakten for å frigjøre plass til en effektivisering av jernbaneterminalen. PostNord fikk i desember 2019 et brev om at leieavtalen var sagt opp med virkning fra 1. januar 2022. Bane NOR har ansvar for jernbanens infrastruktur i Norge.

Etter å ha utredet ulike alternativ vedtok PostNord sitt styre i september 2020 å bygge den nye terminalen på Kokstad ved Flesland flyplass. Men risiko for forsinkelser på grunn av reguleringsspørsmål og mye grunnarbeid, gjorde at styret i februar 2021 valgte å bygge i Lyseparken i Os.

— Terminalen i Lyseparken bygges med tanke på fremtidens pakkevolumer. Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 50 000 pakker i døgnet. Plasseringen i Lyseparken vil sikre en effektiv distribusjon og logistikk, med god fremkommelighet nært hovedveien, E39, sier Olsen.

Kjøreavstanden fra den nye terminalen er til Flesland 12 minutter og til Bergen sentrum 15 minutter.

Powered by Labrador CMS