Pantetrøbbel gav milliongevinst

Mandag morgen skulle en mann i 40-årene fra Sørum på Bunnpris for å sende noen pakker og pante flasker. Men panteautomaten virket ikke, så turen gikk videre til Kiwi. Der fikk han sitt livs største sjokk.

– Jeg skulle hente noen pakker på post i butikk. Da jeg skulle dra, kom jeg tilfeldigvis borti noen poser med tomgods i garasjen, som ramlet utover. Da bestemte jeg meg for å pante dem og tok dem med til Bunnpris, men der sto det at panteautomaten var i stykker, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

I stedet tok han med seg panten til Kiwi Sørumsand. Der bestemte han seg og å delta i Pantelotteriet, og trykket på Røde Kors-knappen. Da det en fanfare, helt lik den man får når man har vunne 50 eller 100 kroner. Men beløpet på lappen viste noe helt annet.

Skalv på hånden

– Det virket som jeg hadde vunnet noe stort, men jeg skalv så mye på hånda at jeg ikke klarte å lese hva som sto, forteller han, som måtte tilkalle hjelp i butikken.Butikksjef Daniel Larsen endte opp med å hjelpe mannen med å tyde hva som sto.

– Han ble helt sjokkert da han leste så mange nuller, og lurte på om vi kunne bekrefte at han hadde vunnet toppgevinsten. Han skalv så mye at jeg måtte hjelpe han å lese. Da sa jeg at han måtte putte lappen i lomma og ringe Pantelotteriet. Og at han sto med en lapp verdt én million kroner i hånden, sier butikksjefen.– Vi må jo bare gratulere så mye. Det er jo helt utrolig at man kan vinne så mye på tomflasker, og ekstra moro at det skjedde i vår butikk, sier Larsen.

Vant to gevinster

Det var først da vinneren tok kontakt med Pantelotteriets kundeservice at han begynte å tro at han virkelig hadde vunnet så mye penger.

– Det går nok ikke helt opp for meg før pengene er på konto. Det er jo helt uvirkelig. Jeg sendte en melding til kona mi, rett etter at jeg hadde snakket med Pantelotteriet, men hun trodde ikke på meg. Da sendte jeg bilde av pantelappen. Da holdt hun på å dette av stolen. Det er jo helt utrolig at det går an, sier han.

Nå skal de betale ned litt på lånet, og prøve å kose seg litt ekstra i sommer.

– Det passer alltid bra å vinne en million, sier han med et stort smil. Utrolig nok hadde ikke mannen vunnet bare én million, men på lappen sto det 1000050,-

– Det er faktisk mulig å vinne flere enn én gevinst på én gang, og i dette tilfellet hadde han vunnet både én million òg en gevinst på 50 kroner. Det er faktisk ikke så uvanlig, og samtidig veldig moro. Vi har hatt tilfeller av at noen har vunnet hele fem gevinster samtidig, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Powered by Labrador CMS