Forventet nedgang i matprisene

Publisert

Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 0,6 prosent i mars. De siste tolv månedene har prisene på varer og tjenester generelt økt med 3,1 prosent, mens matprisene har sunket med 0,3 prosent i samme periode.

- Også i år bidro den sterke konkurransen om påskekundene til nedgang i prisene, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer følger et fast mønster i løpet av året, med prisnedgang i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart.

- I tillegg ser vi effekten av avgiftsnedsettelsen på typiske lokkevarer for grensehandel. I følge SSBs tall, har eksempelvis prisen på snus sunket med 13,1 prosent i løpet av de siste tolv månedene, fortsetter Størksen.

Fra januar 2021 har avgiftene på andre tobakksvarer som snus og alkoholfrie drikkevarer, blitt redusert. Avgiften på sjokolade og sukkervarer er fjernet.

- Avgiftsnedsettelsene er et viktig skritt på veien mot å gjøre norske butikker mere konkurransedyktige mot grensehandelen. Samtidig bidrar den harde konkurransen mellom dagligvareaktørene fortsatt til at prisene holdes nede, avslutter Størksen.

Powered by Labrador CMS