Byggevarehus sprengte prognosene og bygger ut

Publisert

Montér Stord flytter en knapp kilometer, etablerer stort kjøkkensenter og utvider byggevarehusets areal med 50 prosent fra 2.400 til 3.600 kvadratmeter rett ved E39.

I mars 2012 flyttet Montér Stord til et større og moderne byggevarehus på Heiane. Ni år senere har virksomheten sprengt sine vekstprognoser og er på flyttefot igjen.

– Vi har truffet en nerve i markedet med vår satsing på medarbeidere med fagkompetanse innenfor flere områder. Nå utvider vi vareutvalg og tilgjengeligheten på produktkategorier som er blitt godt mottatt. Det gjelder blant annet verktøy, festemidler og arbeidstøy, sier daglig leder Bjørn Helge Anuglen, som har 12 medarbeidere pluss ekstrahjelper i det nye byggevarehuset.

– Vi ekspanderer også med et Aubo kjøkkensenter på 300 kvadratmeter. Det er en nyhet som vil inspirere interiørinteresserte kundegrupper. Samtidig får proff-kunder enda mer på ett sted og færre leverandører å forholde seg til, sier Anuglen.

Høy kvalitet, tiltalende design, enkel levering og montering er de viktigste årsakene til Aubos økende popularitet. I en stor Montér Byggeservice-avdeling får kundene i tillegg hjelp med planlegging, mengdeberegning og utførelse av alt fra montering av ytterdør til bygging av garasje.

På de ni årene fra forrige utvidelse har byggevarebransjen utviklet seg mye. I fokus står blant annet behovet for økt lønnsomhet i bygg og anlegg, et behov Montér Stord imøtekommer. I ryggen har byggevarehuset nå et omfattende logistikk-apparat som sørger for at både proff- og privatkunder ikke alltid må innom byggevarehuset for sine innkjøp.

Med e-handelsløsningen MinOptimera kan proffkundene bestille for levering direkte til byggeplass. Både utkjøring og «Klikk og hent» på monter.no har vært ekstra viktig for gjør-det-selv-kundene under koronakrisen. Utkjøringen skjer fra Montér Stord og Optimeras distribusjonslager på Frakkagjerd i Haugesund.

Også ved utvidelsen av utebutikk-arealene er effektivitet blitt lagt stor vekt på. Både proff- og privatkunder vil kunne bruke bilen som handlevogn ved å kjøre rett inn, parkere i oppmerkede felt, laste opp, betale og dra raskt av gårde til byggeplassen. Kapasiteten i den nye utebutikken er vesentlig forbedret fra de forrige lokalene med blant annet dobbelt så mange opplastningsfelt.

– Vi ser at markedet ønsker å bygge mer miljøvennlig og det er vi glade for. I tillegg er myndighetene tydelige i sine krav om dette. Anlegget på Heiane er ett av blant nærmere 100 anlegg hos Optimera og Montér som er Miljøfyrtårn-sertifisert. Kundene til Montér Stord har dessuten god tilgang på miljøsertifiserte byggevarer inkludert bærekraftig trelast som kan inngå i såkalte BREEAM-NOR-sertifiserte, miljøorienterte byggeprosjekter, sier Ole-Jørgen Mo, kommersiell direktør i Optimera Montér. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS