Bergans vant prestisjetung pris

Publisert

Allerede før den er lansert ble anorakken som er utviklet av Bergans, Spinnova og Halley Stevensons kåret til hovedvinner i Scandinavian Outdoor Award 2021/22. Både anorakken og forretningsmodellen den selges gjennom hedres.

Scandinavian Outdoor Award (SOA) har blitt en viktig pris siden den første gang ble delt ut i 2005. Juryen består av Europas mest erfarne journalister med tur og friluftsliv som interesseområde. Fordi produktene blir testet i praksis har prisen fått høy anerkjennelse både hos produsenter og i handelen.

Juryens begrunner sitt valg av vinner slik:

Forrige vinter vant ryggsekken i The Collection of Tomorrow prisen for mest bærekraftige produkt. Denne anorakken er beviset på at det var rikitg. Materialet - en blanding av Spinnova-fibre, Tencel og Organic Cotton – er deilig å ta på og selve jakken ser flott ut. For å få stoffet til å vanne motstandsdyktig behandles den med en tradisjonell Halley Stevensons-voks som ikke går på bekostning av anorakkens sirkularitet. Re-voksing kan gjøres av forbrukeren etter behov.

Sirkularitet til neste nivå

Den prisvinnende anorakken er den del av The Collection of Tomorrow, som er et samarbeid mellom Bergans, Spinnova and Halley Stevensons. Innovasjonsprosjektet utforsker mulighetene som ligger i ny teknologi og hvordan dette kan ta oss nærmere et fullsirkulært tekstilforbruk.

De tre partnerne sier følgende om tildelingen av den prestisjetunge prisen:

– Først vil jeg understreke at dette produktet ikke er tilgjengelig for kjøp riktig ennå. Faktisk har det ikke hatt sin offisielle lansering pga. Covid-pandemien. Dernest vil jeg takke våre samarbeidspartnere i dette prosjektet. Uten Spinnova og Halley Stevensons hadde ikke The Collection of Tomorrow og disse revolusjonerende produktene sett dagens lys. Vi takker juryen og gir dem all vår honnør for at de verdsetter og vier oppmerksomhet til mer bærekraftige produkter og konsepter. Det er det fremtiden trenger, sier CEO i Bergans, Jan Tore Jensen.

– For en stor overraskelse og en velfortjent pris! Vi er veldig fornøyde med utviklingen og stoffkvaliteten vi har oppnådd i samarbeid med Bergans og Halley Stevensons. Vi er også veldig stolte over å snart introdusere et nytt, praktfullt produkt i The Collection of Tomorrow. En stor takk til både våre partnere og juryen for denne anerkjennelsen, sier Spinnovas administrerende direktør Janne Poranen.

Også CEO i Halley Stevensons, James Campbell, er fornøyd:

– Halley Stevensons har gjort betydelige investeringer for å gjøre våre produkter og prosesser mer sirkulære. Et resultat av samarbeidet dette er vår siste innovasjon EverWax Olive, en plantebasert voksblanding. Det er alltid en glede å samarbeide med likesinnede selskap. The Collection of Topmorrow er en vinnende kombinasjon av ideer, materialer og lidenskap som alle involverte bør være stolte av å være en del av.

Powered by Labrador CMS