Snorre Storset er adm. dir. i Nordea Norge. Foto: Nordea

Nordeas norske kunder får Apple Pay

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, adm. dir. i Nordea Norge.

Publisert

Fra i dag kan Nordeas kunder i Norge ta i bruk Apple Pay. Banken lanserte Apple Pay i Sverige, Finland og Danmark i fjor høst.

Med 1,7 milliarder korttransaksjoner per år og utstrakt mobilbruk i Norden er digitale løsninger til kundene en viktig del av Nordeas strategi.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Storset.

Apple Pay er enkelt å sette opp, og brukerne vil fortsatt motta alle bonuser og fordeler som tilbys gjennom kreditt- og debetkort. I butikker fungerer Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 og nyere og Apple Watch.

Sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon er kjernen i Apple Pay. Når et debet- eller kredittkort brukes med Apple Pay, blir kortnumrene ikke lagret på enheten eller Apple-serverne. I stedet blir et unikt kontonummer tildelt, kryptert og lagret på en sikker måte i det såkalte «Secure element» på enheten. Hver transaksjon er autorisert med en unik, dynamisk sikkerhetskode.

Powered by Labrador CMS