Hans Kristian Furuseth kommer fra Zalando. (Foto: Farmasiet)
Hans Kristian Furuseth kommer fra Zalando. (Foto: Farmasiet)

Komplett Apotek blir Farmasiet

På fire år er Komplett Apotek blitt Norges største nettapotek. Med Hans Kristian Furuseth som ny sjef og nye eiere, satser selskapet offensivt for å få flere nordmenn til å se hvor enkelt det er å handle apotekvarer på nett. Som en del av satsningen bytter selskapet navn til Farmasiet.

Publisert

− Dette er et taktskifte for vår del og starten på et digitaliseringseventyr. Vi går fra å være en del av Komplett til å stå på egne ben både som organisasjon og som merkevare. Apotek på nett i Norge har minst like stort potensial som kleshandel, sier Hans Kristian Furuseth i en pressemelding.

Fra Zalando

Furuseth har lang fartstid fra netthandelsmarkedet og har blant annet vært Norden-og Storbritanniasjef for Zalando, i tillegg til å drive netthandelsstartups. Han sier den norske apotekhandelen på nett er umoden, og viser blant annet til Sverige hvor markedsandel på nett på over 10 prosent,

I Norge står netthandel for 1 prosent av den totale handelen og er i stor vekst. Apotekvarer er blant de letteste varene å kjøpe på nett da kunden som oftest vet hva den vil ha og risikoen for retur er lav. Kunder er opptatt av kompetanse og trygghet for reseptbelagte legemidler og der opererer Farmasiet på samme måte som fysiske apotek, med egen konsesjon og kunnskapsrike farmasøyter og apotekteknikere tilgjengelig på chat, e-post og telefon.

Diskresjonselement taler for

− Vi ser at stadig fler oppdager at de sparer tid og penger ved å handle på nett. Det er ingen grunn til at denne trenden ikke gjelder for apotek. I tillegg er det jo et diskresjonselement som taler for apotek på nett, sier Furuseth.

Farmasiet.no:

  • Farmasiet er Norges største nettapotek
  • Hovedkontor i Sandefjord med 20 ansatte
  • Grunnlagt i oktober 2015
  • Den eneste norske apoteksutfordreren i konkurranse med tre internasjonale kjempekonsern (McKesson-Vitus, Phoenix-Apotek1, Walgreens Boots Alliance-Boots)

 

Hans Kristian Furuseth:

  • Tidligere Norden-og Storbritanniasjef for Zalando
  • MBA fra Harvard Business School
  • Co-Founder av Vaniday (hentet 150 MNOK og ansatte 120 i 9 land på 4 kontinent) og tidligere sjef i Lyke (hentet 30 MNOK med 30 ansatte)
  • Tidligere Bain konsulent
  • Siviløkonom fra NHH
Powered by Labrador CMS