Ill. foto: Colourbox
Ill. foto: Colourbox

Konkurransevridende subsidiering av Kina-pakker

Virke eHandel ber regjeringen engasjere seg for å få en slutt på subsidieringen av Kina-pakker, som er konkurransevridende og i praksis diskriminering av norske netthandlere.

Publisert

I sitt ferskeste nyhetsbrev skriver Virke eHandel at Kina definerer seg som utviklingsland I FNs postunion (Universal Postal Union, UPU). Det innebærer at postpakker som sendes fra kinesiske nettbutikker til norske kunder subsidieres. I følge Virke eHandel er det konkurransevridende og ikke bærekraftig, og de ber regjeringen om å kjempe for endring av UPUs betalingssystem for postpakker på en ekstraordinær kongress 24.–25. september.

USA og flere vestlige land har bedt om at FNs postavtale endres i 2019 for å få slutt på subsidieringen av pakker sendt fra Kina til europeiske og amerikanske netthandlere. Virke ber samferdselsminister Jon Georg Dale om at regjeringen engasjerer seg aktivt for å få endret UPUs betalingssystem for pakker kjøpt av norske forbrukere og forbrukere i andre vestlige land.

Virke har i samarbeid med sine nordiske søsterorganisasjoner tatt initiativ til en felles europeisk opptreden på UPU-kongressen i september.

Powered by Labrador CMS