Stadig flere gjør unna julehandelen med mobilen. (Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Amerikansk nettjulehandel tar helt av

Vil trolig passere 100 milliarder dollar.

Publisert

Julehandelen når nye høyder blant amerikanske forbrukere, som i perioden 1. november - 10. desember har netthandlet for nesten 75 milliarder dollar. Det viser nye tall fra Adobe Analytics.

Julehandler med mobil og nettbrett

Over halvparten av besøkene, og 37 prosent av omsetningen, i amerikanske nettbutikker har i denne perioden kommet fra mobile enheter, skriver Adobe.

Tidligere i år spådde Adobe et nettbasert salg i USA på rekordhøye 107,4 milliarder dollar i løpet av hele julesesongen; en prognose de holder fast ved.

Flere, men rimeligere gaver

Amerikanerne kan likevel ikke glede seg til dyrere gaver. Det ventes å ligge flere, men rimeligere, gaver under treet i år.

– Våre analyser viser at amerikanerne i år vil bruke mer penger totalt sett, men på en litt annen måte. Tallene indikerer at forbrukerne vil kjøpe rimeligere – men også flere varer, så den samlede aktiviteten i mange nettbutikker vil øke, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef for Adobe, i en pressemelding.

Kklær, leker og elektronikk på topp

Mye tyder på at klær, leker og elektronikk står høyt på ønskelisten i år igjen. I fjor økte salget av disse varegruppene med henholdsvis 39, 20 og 11 prosentf ra året før, mens smykkesalget hadde en nedgang på 3 prosent. Disse tendensene forventes å fortsette i år.

Sosiale medier spiller også en viktig rolle. Over halvparten (56 prosent) av amerikanerne som benytter seg av sosiale medier sier de benytter seg av disse kanalene for å få inspirasjon og tips til julegaver.

Mer detaljer om de siste målingene og interaktive grafer (som oppdateres) kan sees her.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS