Ole A. Hagen er kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.
Ole A. Hagen er kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.

Shopping på nett øker fortsatt

Nordmenn fortsetter å handle mer på nett. SSBs detaljhandelsindeks for august viser en liten nedgang for samlet varehandel, men en oppgang på hele 15,6 prosent for netthandelen.

- Tallene bekrefter at korona-krisen har ført til en omlegging av nordmenns handlevaner, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

SSB rapporterte mandag morgen at omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med 4,9 prosent fra juli til august, sesongjustert. Dette skjer etter en oppgang på 0,6 prosent fra juni til juli.

Når vi ser nærmere på tallene ser vi at volumindeksen for netthandel steg med hele 15,6 prosent fra juli til august og med 25 prosent siste 12 måneder. Dette er en nedgang i veksten sammenlignet med april måned, da 12-månedersveksten var utrolige 55,8 prosent.

-I april satt alle nordmenn inne. Det førte til en eksplosiv vekst i netthandelen. Fra mai har samfunnet vært mer normalisert, men ennå er nivået på netthandelen i juni og august på samme nivå som i april, sier Hagen.

Koronasituasjonen har også medført en vekst i hjemleveringer fra PostNord på over 100 prosent. Selskapet har måttet bygge en ny driftsmodell for å sikre hjemleveringer på dagtid, og satt inn 100 nye sjåfører for å møte den høye etterspørselen av pakke- og hjemleveringer. (Pressemelding fra PostNord)

Powered by Labrador CMS