Nesten halvparten av den finske  netthandelen skjer fra utlandet. (Illustrasjonsfoto: Komplett)
Nesten halvparten av den finske netthandelen skjer fra utlandet. (Illustrasjonsfoto: Komplett)

Komplett lanserer nettbutikk i Finland

Komplett tar ytterligere grep om det nordiske markedet, og har klare ambisjoner om å utvikle posisjonen som Nordens ledende netthandelsaktør. I dag åpner Komplett.fi.

Publisert
Live Haukvik. (Foto: Komplett)
Live Haukvik. (Foto: Komplett)

– Finland er et nytt, spennende marked for oss å vokse i, sier Live Haukvik, daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden, i en pressemelding.

– Vi vet at det finske netthandelsmarkedet preges av tøff konkurranse. Vi skal være relevante for kundene og gi trygghet i alle deler av handelen. Hovedfokus i første fase vil være datautstyr, Komplett PC og gaming, men hele vårt store, lagerførte produktutvalg vil være tilgjengelig for det finske publikummet, sier hun.

Haukvik påpeker at Finland skiller seg noe fra resten av Norden når det gjelder netthandel: Nesten halvparten av netthandelen skjer fra utlandet, og nærmere 50 prosent av Finlands befolkning handler på nett hver måned. (Kilde: E-handel i Norden 2017).

– Finland er et mulighetsrom for oss, fortsetter Haukvik. Noe av årsaken til at mye av netthandelen skjer utenfor Finlands egne grenser, har sin forklaring i at en del interessante produkter ikke finnes i lokale nettbutikker.

– Vi utvikler nå Komplett til å være en markedsplass hvor eksterne partnere kan selge sine produkter på vår plattform. I fase en vil ikke dette være tilgjengelig i Finland, men planen er å rulle ut markedsplassen så fort vi har etablert Komplett som en merkevare og fått en kritisk kundemasse i det finske markedet. Da vil Komplett være stedet hvor kundene kan handle det meste fra A – Å, avslutter Haukvik.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS