Resepter på nett fra i dag

Fra i dag kan nordmenn kjøpe reseptbelagte medisiner på nett for første gang.

Publisert

Siden Stortinget sa ja til nettsalg av reseptmedisiner i 2014, har Komplett Apotek jobbet aktivt i samarbeid med Helsedirektoratet for å utvikle en sikker, enkel og god løsning. Kundene kan nå få viktige medisiner levert hjem på døren eller valgt hentested.

Enklere hverdag

– Nå blir hverdagen enklere for mange nordmenn, sier Geir Eide, administrerende direktør i Komplett Apotek. Kundene kan enkelt handle alt de trenger av reseptbelagte legemidler hos oss, og ha god oversikt over egne resepter. Vi tror mange kunder vil sette pris på en diskret handel. De færreste liker å blottlegge sine kjøp av reseptvarer.

Det vil være like trygt å handle legemidler på nett som i fysisk apotek. I dag sender alle norske leger resepter til en database, som alle apotek har tilgang til. Kunden identifiserer seg med Bank ID og personlig passord, bestiller sine resepter og velger levering på dør eller post i butikk. Kunden vil også ha god oversikt over egne resepter.

Også kjølevarer

Som eneste norske nettapotek er det også mulig å bestille kjølevarer hos Komplett Apotek, fortsetter Geir Eide. Mange kronikere vil derfor få leveranser hjem på døra. Vi vil ha stor bredde i produktutvalget, kort leveringstid og god tilgang på faglig rådgivning. Blå resepter håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av en av våre farmasøyter før den blir istandgjort og sendt i diskret innpakning.

Store ambisjoner

Private apotek håndterer 50 millioner resepter hvert år og selger reseptpliktige legemidler for 15 milliarder årlig. Komplett Apotek ble lansert i november 2015 og har ambisjoner om å bli Norges største, rendyrkede nettapotek med en markedsandel på 5 prosent innen 2020.

Norske helsemyndigheters åpning for salg av reseptbelagte medisiner på nett markerer en stor milepæl for hele bransjen, sier Geir Eide. I lang tid har tre store, utenlandske kjeder dominert apotekmarkedet. Vi er en utfordrer og vil konkurrere med gode priser, personlig rådgivning, god service og ikke minst rask levering.

(Pressemelding)

Om Komplett Apotek

Komplett Apotek har ambisjoner om å bli Norges største nettapotek. Komplett Apotek er et apotek godkjent av Statens Legemiddelverk, og holder til i Sandefjord. Komplett Apotek er en del av Komplett Group – Nordens største netthandelsaktør med 17 nettbutikker. 

Powered by Labrador CMS