Nets kjøper polsk betalingsleverandør

Med kjøpet av PeP styrker Nets sin posisjon i Polen. Som kortinnløser og terminalleverandør overfor SMB-segmentet skal PeP være en god strategisk match og gjøre Nets' tilbud av betalingstjenester i Polen komplett.

Nets kjøper Polskie ePłatności (PeP), kortinnløser og terminalleverandør i Polen med mer enn 125.000 installerte betalingsterminaler. Transaksjonen verdsetter PeP til 405 millioner euro.

Med kjøpet styrker Nets ytterligere sin posisjon i Polen, et kommersielt attraktivt land i Europa grunnet sterk vekst i kortbetalinger som er drevet frem av overgangen fra kontanter. Utviklingen forsterkes av offentlige initiativer for å støtte bruken av digitale betalingstjenester.

— PeP er den raskest voksende betalingsleverandøren i et land hvor de digitale betalingene vokser hurtigst i Europa. Vi har blitt imponert av ledelsen, driften og de forretningsmessige resultatene. Dette oppkjøpet kommer i dragsuget av kjøpet av DotPay/eCard og den strategiske alliansen vi inngikk med Przelewy24, som begge er sterke innen betalingsløsninger for e-handelsvirksomheter. Som kortinnløser og terminalleverandør til små og mellomstore bedrifter utgjør PeP en veldig god strategisk match for oss, og gjør vårt tjenestetilbud for betalingsmarkedet i Polen komplett, sier Bo Nilsson, Group CEO i Nets.

Pep har mer enn 600 medarbeidere og forventer i 2020 en nettoomsetning på ca. 55 millioner Euro. Oppkjøpet skal godkjennes av relevante myndigheter før handelen kan betraktes som endelig. Dette forventes å skje i løpet av tredje kvartal 2020.

Powered by Labrador CMS