Stein-Arne Tjore (Foto: Nets)

Kortbruk økte med seks prosent

Tall fra Nets og Vipps viser at det i mars ble utført 160,8 millioner kortkjøp, en vekst på 6 prosent i forhold til mars 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 50,5 milliarder kroner, en økning på 0,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert

– Statistikken viser en kraftig økning i bruken av kort sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Årsaken til den sterke veksten skyldes at i fjor kom flere av påskens helligdager i mars. Påskehandelen som i fjor var i mars, er trolig også årsaken til at det kun er en liten vekst i omsetningen ved kortbruk, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept: 135,3 millioner ganger

Bankkort med BankAxept ble i mars benyttet 135,3 millioner ganger, noe som er 4,5 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 40 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

11 millioner kontaktløse betalinger

Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april ble grensen hevet til 400 kroner.

– Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din. Dette betyr at du egentlig ikke trenger å tenke på beløpsgrenser når du betaler kontaktløst, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

I februar tæppet nordmenn over 11 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 25,5 prosent sammenlignet med februar 2019.

– For første gang har vi passert mer enn 10 millioner kontaktløse betalinger, og statistikken fra mars viser en kraftig vekst. Dette ser vi tydelig ved at andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp også fortsetter også å øke. Fra februar til mars økte denne andelen fra 7,4 prosent til 8,2 prosent. Denne andelen tror vi kommer til å øke vesentlig i tiden fremover, ikke minst som følge av at beløpsgrensen for å tæppe uten bruk av PIN-kode nå er økt, uttaler Kjærnes

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS