Fredriksberg Centret
Fredriksberg Centret

Dansk kjøpesenter vant NCSC Nordic Awards 2016

I går kveld ble Fredriksberg Centret kåret til Nordens beste kjøpesenter 2016 på et NCSC-arrangement i København.

Publisert

Fredriksberg Centret mottok premien "the Nordic Star by MK Illumination" på Tivoli Hotel & Congress Center. Det er første gang et dansk senter vinner. Prisen er delt ut sju ganger tidligere, og har før gått til fire svenske og tre norske kjøpesenter.

Her er juryens begrunnelse:

"Vinneren av Nordens beste kjøpesenter 2016 karakteriseres ved å være et attraktivt, kontemporært bysenter. Det har en unik og kompromissløs retail-miks, spesielt innen mote, livsstil og spisesteder, med mål om i større grad å konkurrere mot 'up scale' gateshopping-miljøer for fotgjengere enn mot tradisjonelle kjøpesenter. Senteret har gjennomgått en innovativ og utfordrende utvidelse selv om det fungerte bra.

Med godt fokus på design, både innen- og utendørs, både i små detaljer som unike servanter på toalettene og en imponerende fasadeoverflate, har utviklerne klart å forbedre atmosfæren dramatisk og skjemme bort kundene ved å gi dem et stor opplevelse ved siden av kjøpsopplevelsen.

På toppen av dette, bokstavelig talt, har senteret tatt hensyn til den grønne trenden og plassert solpaneler på taket. Etter utvidelsen og full oppussing av det gamle senteret har besøket økt med 20 prosent, til tross for de vanskelige markedsforholdene.

Senteret er fullt utleid og har en lang venteliste over potensielle leietakere, så utsiktene for senteret er meget gode for de kommende tiårene. Senteret ligger i landets tettest befolkede område, sannsynligvis i hele Norden, og ligger ved en – snart to – svært trafikkerte t-banelinjer i metropolen."

Mer enn 170 gjester fra hele Norden deltok på arrangementet.

Tidligere vinnere:

2015 Täby Centrum, Sverige

2014 Gulskogen

2013 Väla Centrum, Sverige

2012 Grand Samarkand, Sverige

2011 Sandvika Storsenter

2010 Oslo City

2009 Forum Nacka, Sverige

 

Juryens kriterier:

Tilgjengelighet 15 %

Innhold 20 %

Arkitektur 20 %

Ledelse 15 %

Markedsføring 15 %

Økonomiske resultater 15 %

 

Juryen for NCSC Nordic Awards 2016 bestod av:

Jesper Andreasen, CEO Rødovre Center, Danmark

Line Victoria Berg, Senterleder, CC Vest Stormarked

Johanna Kivelä, Sustainability Analyst, Citycon, Finland

Eva Handest, Property Manager, Danica Ejendomme, Danmark

Charlotta Björk, Partner, BREIM, Sverige

Powered by Labrador CMS