Amfi Orkanger er én av de nominerte til Årets Kjøpesenter 2016. Foto: Thon Eiendom

Her er de nominerte til Årets Kjøpesenter 2016

Jekta, Amfi Orkanger og Horisont er nominert til prisen Årets Kjøpesenter 2016.

Publisert

Prisen Årets Kjøpesenter 2016 deles ut under Kjøpesenterkonferansen på Scandic Fornebu 20. oktober. Utmerkelsen utdeles hvert år av Nordic Council of Shopping Centers til den fremste representanten for moderne norsk kjøpesenterdrift.

Prisen deles ut i år for 23. gang. Vinneren av årets pris blir automatisk nominert til konkurransen for Årets Nordiske Kjøpesenter i NCSC.

Juryen for Årets Kjøpesenter 2016 har bestemt at Jekta, Amfi Orkanger og Horisont skal konkurrere om tittelen. Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering og drift, arkitektur, senterutvikling, og miljø. Kriteriet er at senteret på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre.

De tre kandidatene er nominert på følgende grunnlag:

Jekta Storsenter

Jekta Storsenter i Tromsø

Jekta er et stort og velfungerende kjøpesenter på Langnes i Tromsø. Etter utvidelsen i 2012 fremstår Jekta som et moderne, lyst og luftig senter. Med 130 butikker og en imponerende butikkmiks har Jekta tatt en posisjon som shoppingdestinasjon i nord. Senteret utmerker seg med et høyt omsetningsnivå, god vekst og fornøyde leietagere. Ledelsen har jobbet aktivt for at Jekta skal være en attraktiv arbeidsplass både for butikksjefer og medarbeidere, blant annet ved å lansere internettappen ”Hekta på Jekta”.

Amfi Orkanger

Horisont i Åsane nord for Bergen sentrum.

AMFI Orkanger har lyktes med å ta posisjonen som regionssenter, og evnet å stoppe en stor handelslekkasje til Trondheim. Senteret har gode planløsninger, flotte interiørdetaljer og innbydende butikkfasader. Senteret har solid omsetningsvekst, høyt snittsalg og høy tilfredshet blant kunder og leietagere. Kulturen er preget av kjerneverdiene i Orkdal: Dugnad og hardt arbeid. Senterledelsen har også gjort seg bemerket gjennom sitt sosiale engasjement i lokalmiljøet.

Horisont

Horisont er et nytt kjøpesenter i bydelen Åsane i Bergen. Senteret utmerker seg med spennende arkitektur, samt miljøvennlige og innovative løsninger. I et tøft marked på Åsane med sterk konkurranse mellom flere sentre, har Horisont lyktes med å etablere et stort, dynamisk senter med attraktive leietagere. Senteret scorer høyt på kundetilfredshet, og har en meget god omsetningsvekst.

Årets jury har bestått av:

Odd Gisholt Handelshøyskolen BI
Per Kristian Trøen Strømmen Storsenter (Årets Kjøpesenter 2015)
Jo Bjørnstad KICKS (Årets Butikkjede 2015)
Mari Heum A38 arkitekter
Jomar Asbøll (juryformann, DNB Eiendom)

Tidligere vinnere av prisen:

City Syd Trondheim (1993),
Sandvika Storsenter (1994)
Meyer-Senteret, Mo i Rana (1995)
Galleriet Bergen (1996)
Ski Storsenter (1997)
Trondheim Torg (1998)
Strømmen Storsenter (1999)
Byporten Shopping, Oslo (2000)
Amanda Storsenter, Haugesund (2001)
Oslo City (2002)
Amfi Narvik (2003)
CC Vest – Oslo (2004)
Sartor Senter, Bergen (2005)
CC Gjøvik (2006)
Herkules Skien (2008)
Oslo City (2009)
Sandvika Storsenter (2010)
AMFI Alta (2011)
Storo Storsenter (2012)
Gulskogen (2013)
Vestkanten (2014)
Strømmen Storsenter (2015)

I 2008 ble det besluttet å omdefinere prisen til å gjelde for inneværende år. 2007 er derfor hoppet over.

Powered by Labrador CMS