Får ny py profil: F.v. Lars Petter Grandahl, direktør handel i Optimera, Bjørn Jarle Tordal, daglig leder i Montér Kvam og Trond Bjarne Oseth, KAM Optimera handel. (Foto: Montér)

Byggern Hardangerfjord blir Montér Kvam

Et godt stykke inn i Hardangerfjorden, rundt åtte mil kjøretur øst for Bergen, ligger Montérs nye byggevarehus, Montér Kvam. Fasade og byggevarehus er kledd i Montér-drakt, og det gjøres klart til åpningsfest 2. mai.

Publisert

I 2010 tok fire personer over etter gamle Byggern Hardanger. Nå, ni år senere og etter flere oppgraderinger, noen endringer på eiersiden, en flytting og jevn vekst, blir den vellykkede satsingen nå Montér Kvam.

Et betydelig løft

– Dette er et betydelig løft for oss og vi gleder oss stort. Med Montér i ryggen får vi tilgang på erfaring, kompetanse, varer og tjenester vi tidligere ikke har hatt, spesielt mot profesjonelle aktører og hyttemarkedet. Montér vokser og satser – det gleder vi oss til å bli en del av, sier Bjørn Jarle Tordal, en av fem eiere og daglig leder i Montér Kvam.

– På vareutvalget ser vi blant annet store fordeler av å få tilgang på Montér sitt egne sortiment. Det vil gi kundene våre tilgang på gode varer til en lavere pris, fortsetter Tordal.

Bedre rustet

Fordelingen av private og profesjonelle kunder er jevnt fordelt, med en liten overvekt av private kunder. I april i fjor flyttet byggevarehuset inn i dobbelt så store lokaler, med en mer sentral beliggenhet i tilknytning til riksvei 7. Det førte til en ny hverdag og flere muligheter.

– Vi fikk større plass til utstillinger og varer inne i byggevarehuset, samt bedre oversikt for kunder og ansatte. I tillegg fikk vi gjennomkjøring i utebutikken med trelast og byggevarer på rundt 1500 kvadratmeter. Kundene får dermed gleden av å laste under tak, beskyttet fra vær og vind, sier Tordal.

Marked i endring

– Markedet her er i endring. Verdt å trekke frem er Kvamskogen – et hytteområde og skieldorado for folk i hele Hordaland. Hit skal vi levere materialer til ni hytter i nær fremtid, og vi tror det blir flere. Med Montér i ryggen står vi sterkere i dette markedet, fortsetter Tordal.

Den offisielle åpningen er torsdag 2. mai, kl. 09.30. Ordfører Jostein Ljones markerer dette ved å sage over en planke.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS