Disse elektriske varebilene fra Posten blir å se i juletrafikken i Oslo. (Foto: Aleksander Alnes/Posten)

Nye elvarebiler til julepakkene

Posten setter inn fire store elektriske varebiler i juletrafikken i Oslo. Det er de første elbilene av denne størrelsen som er i drift i Norge.

Publisert

Bilene av typen Volkswagen E-Crafter skal levere store og små pakker i Oslo sentrum fra torsdag 13. desember. Posten har i dag 600 varebiler av denne størrelsen på landsbasis, men de er drevet med fossilt drivstoff.

Kun fornybare energikilder i 2025

– Posten har som mål å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025. De fire E-Crafterne som nå settes i drift, er de første av mange slike biler som vil komme for at vi skal nå det målet, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Han legger til at Posten er avhengig av bilprodusentene for å kunne innføre konkurransedyktige nullutslippsløsninger så raskt som selskapet ønsker.

– Vi har lenge ventet på at også store varebiler får god nok batterikapasitet, og er glad for at Volkswagen og Harald A. Møller nå har levert de første, sier Eckhoff.

Tester ut nullutslippsløsninger

Posten Norge har fra før bestilt tre elektriske, store varebiler fra den kinesiske produsenten Maxus. De kommer i 2019. Fremover vil Posten teste ut en rekke andre nullutslippsløsninger for varetransport. Det er alt fra elektriske varesykler, som allerede er i bruk, til store semitrailere som er reservert fra Tesla og Niokola.

(Pressemelding)

Om Posten Norges miljøsatsing

  • Har redusert CO2-utslippet med 47 prosent siden 2008, tilsvarende årsforbruket til over 90.000 personbiler.
  • Eier Nordens største elbil-park med ca. 1200 kjøretøy.
  • Har ca. 100 kjøretøy på biogass.
  • I 43 byer/tettsteder er det nå utslippsfri brevdistribusjon.


Postbud Anne Bente Lier skal kjøre de nye elektriske varebilene i Oslo. (Foto: Stig Tvergrov/Posten)

 

Powered by Labrador CMS