Påskeeggene var tilgjengelige i alle REMA 1000-butikker fra i går.
Påskeeggene var tilgjengelige i alle REMA 1000-butikker fra i går.

Påskeegg uten palmeolje

REMA 1000 har utviklet et miljøvennlig alternativ som erstatter Freias påskeegg i alle REMA 1000-butikker.

Publisert


– I fjor lovet vi våre kunder å fjerne påskeeggene fra Freia dersom de fortsatt inneholdt palmeolje. Dette løftet har vi holdt og er glade for å kunne tilby kundene våre et alternativ som ikke bidrar til avskoging, sier Kaia Andresen, miljøsjef i REMA 1000.

Påskeeggene som er utviklet i samarbeid med Nidar, gjør det mulig for kundene å ta et valg som er godt for miljøet når de skal handle til påske.

Erstattes med kokos, shea- og solsikkeolje

– Palmeoljen er erstattet med kokos, shea- og solsikkeolje. Det viser at det er mulig å lage bærekraftige påskeegg uten at det går ut over smak og kvalitet, sier adm. direktør Jeanette Hauan Fladby i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

I 2014 fjernet REMA 1000 palmeoljen i alle egne matvarer og stilte samtidig krav til merkevareleverandørene om å vise til en utfasningsplan. REMA 1000 takker også nei til alle nyheter som inneholder palmeolje. Samabeidspartner Regnskogfondet er glade for at kundene har muligheten til å ta et miljøvennlig valg.

Bidrar til å utrydde dyrearter

– Palmeoljeindustrien raserer regnskogen og bidrar til å utrydde dyrearter. Det er derfor utrolig viktig at bedrifter som REMA 1000 og Nidar gir forbrukerne en mulighet til å velge bort den skadelige palmeoljen når de skal spise påskegodt, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS