Jan Paul Bjørkøy
Jan Paul Bjørkøy

KIWI med mer miljøvennlige bæreposer

KIWI fjerner utslipp tilsvarende 1.077 personbiler. Nye og mer miljøvennlige plastposer vil spare miljøet for 2.800 tonn CO2 årlig.

Publisert

KIWI var bekymret for om den mye omtalte poseavgiften ville stoppe planene for miljøposene. Avgiften kom aldri, og nå er de nye og mer miljøvennlige posene i butikk.

– Uansett hvilken KIWI-butikk du handler i, vil du finne de nye miljøposene, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Nå som alle KIWIs 638 butikker går over til nye poser laget av 50 prosent resirkulert plast, sparer kjeden i snitt 2.800 tonn CO2 i året. Det tilsvarer utslipp fra rundt 1.000 diesel- eller bensinbiler.

En undersøkelse fra Miljødirektoratet (2008) viser at norske forbrukere har et bevisst forhold til plastposer. Rundt 80 prosent av plastbæreposer brukes til avfallshåndtering, og få poser havner i naturen.

– Vi har inntrykk av at nordmenn er bevisste, når det kommer til posebruk, sier Bjørkøy, som likevel anbefaler handlenett til miljø- og prisbevisste kunder. I 2015 solgte KIWI 220.000 handlenett.

– Handlenett er en ideell løsning for å frakte dagligvarer og samtidig spare miljøet for klimagassutslipp, men det tar tid å endre vaner. Man kan glemme handlenettet hjemme eller plutselig havne på en spontan handletur. Uansett grunn, finner kundene nå et annet miljøvennlig alternativ til den tidligere bæreposen i våre butikker.

Bjørkøy forteller at de nye og mer miljøvennlige bæreposene har samme slitesterke kvalitet som de gamle posene. Selv om produksjonskostnaden har økt, er utprisen den samme som tidligere.

– Den regningen tar vi, sier KIWI-sjefen.

Fakta om de nye miljøposene:

Inneholder 50 prosent resirkulert plast.

Finnes i alle KIWIs 638 butikker.

Med miljøposene vil KIWI gjenvinne 1.230 tonn plast. Dette bidrar til en reduksjon i klimagassutslippet med 2.800 tonn CO2 per år, noe som tilsvarer CO2-utslipp fra 1.077 diesel-/bensinbiler for et helt år.

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2015 åpnet de 38 nye butikker. De er Norges største kjede i antall butikker, med 630 butikker over hele landet. I 2015 hadde de en samlet omsetning på over 30 milliarder kroner. KIWI minipris er med i NorgesGruppen, som er Norges største dagligvaregruppering.

Powered by Labrador CMS