Replikaer av drakter laget av resirkulert havplast er allerede tilgjengelig i det åpne markedet for Real Madrid-fansen. (Foto: Adidas)

Drakter av resirkulert havplast

Adidas støtter den globale aksjonen for å berge korallrev med Real Madrid-drakter laget av resirkulert havplast.

Publisert

Adidas har fortsatt å feste oppmerksomheten på plastavfall i havene, nå gjennom gjenvinning av plastavfallet for å produsere trestripersdrakten for det spanske fotballaget og Champions League-vinneren Real Madrid.

Svar på anklager

Draktene vil bli masseproduktet av Parley Ocean Plastic. Merkevareleverandøren uttalte ved lanseringen i Hunters Point, New York at den unike fargen på settet vil representere de ulike nyanser av korall i havet. I det ligger en oppfordring til å beskytte de unike økosystemene før de alle dør over hele verden av forurensning og plast

Store merker og spesielt klesprodusenter som Adidas blir regelmessig anklaget som en stor kilde til havforurensning. Nå har det vært bærekraftig ombord og i 2017 solgte det mer enn en million par treningstøy laget av havplast. Dette skal bidrr til å utvikle mer bærekraftige produksjonsmetoder, med henvisning til Greenpeace-statistikken som anslår at hvert år dumpes det anslagsvis 12,7m tonn plast.

Det nye draktsettet ble brukt for første gang da Real Madrid spilte mot Roma 7. august.

"Den nye industristandarden"

Miljømålet er en del av en bredere påvirkningsopplegg fra Parley for å "gjøre eco innovasjon til den nye industristandarden", skriver The Drum/thedrum.com.

Powered by Labrador CMS