Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i HANEN, Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård og MENY-sjef Vegard Kjuus (foto: Trine Merete Olsen)

Årets Lokalmatgründer kåret

I sterk konkurranse ble det til slutt Gunnar Sagstuen og Pernilla Vea fra Røyland Gård som stakk av med prisen Årets Lokalmatgründer.

Publisert

Prisen ble delt ut av statsminister Erna Solberg på den tradisjonsrike Dyrskun i Seljord, og det var en stolt og glad prisvinner som mottok premien på 50.000 kr, sammen med resten av familien.

– Jeg er utrolig stolt over å denne prisen. Det viktigste er kanskje at så mange har stemt på oss og gitt oss denne annerkjennelsen. I tillegg er vi blitt heiet frem av andre lokalmatprodusenter og det gjør meg ekstra takknemlig, sier Gunnar Sagstuen i Røyland Gård.

Gründeren har sammen med kona Pernille Vea bygget opp en bedrift med flere ansatte som blant annet sørger for at blåbær og krekling blir til syltetøy og utnytter naturens spiskammer på en bærekraftig måte. Syltetøyet blir nå solgt i 83 MENY- butikker, til stor glede for lokalmatentusiaster i Norge. Spesielt syltetøyet som tilbehør til ost, har blitt veldig populært.

– Røyland Gård er en fantastisk representant for alle de lokalmatprodusentene som gjør Norge til et rikere matland. Vi i MENY jobber hver dag for stort utvalg og heier på driftige produsenter som bidrar til økt matglede og god norsk mat. Jeg gleder meg også over at dette er en bedrift som har orden på økonomien og skaper arbeidsplasser i nærmiljøet, sier kategoridirektør i MENY, Einar Gundersen.

MENY er for første gang sponsor av Årets Lokalmatgründer og det er fjerde gang prisen deles ut.

Konkurransen fokuserer på å finne den beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap og er et samarbeid mellom Nationen, MENY og HANEN. Blant de nominerte plukkes det ut 6 finalister som er blitt presentert i Nationen gjennom sommeren. Fra 20. august til 9. september har det vært åpent for å avgi stemme og den muligheten har nesten 10 000 benyttet seg av. Vinneren ble utropt under Dyrskun i Seljord 14. september.

Juryen ble ledet av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Røros og Destinasjon Hardanger mm. og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Irene Halvorsen, sjefsredaktør i Nationen og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.

Powered by Labrador CMS