Per Einar Ruud (Foto: Bisnode)

Kritisk til nedsatt aksjekapital

Per Einar Ruud, kredittøkonom i Bisnode, er ifølge Dagens Næringsliv kritisk til forslaget om å sette ned minimumskravet til aksjekapital fra 30.000 til kun én krone.

Publisert


I 2012 ble minimumskravet til aksjekapital redusert fra 100.000 til 30.000 kroner. Året etter hadde snaut åtte prosent av selskapene som gikk konkurs en aksjekapital på 30.000 kroner. Nå er andelen pål 46,7 prosent.

– Jeg synes det er alarmerende at nær halvparten av selskapene som går konkurs kun har lovens minimum i aksjekapital, sier kredittøkonomen til avisen.

– Vi som driver med kredittvurdering er skeptiske til å sette ned kravet. Som kreditorer er det jo gunstig at selskaper har en viss minimumskapital. Jeg mener snarere kravet burde vært på et høyere beløp enn i dag. Starter du med 30.000 i aksjekapital og trekker fra stiftelsesomkostninger på 6–7.000 kroner, er du raskt i en situasjon der nær halvparten av aksjekapitalen er tapt. Da skal du ha leverandører som er villige til å satse på deg og gi deg romslige kreditter for at du skal få det til, sier han til DN.

Powered by Labrador CMS