- Lykkes vi med å oppnå en reduksjon på minst 30 prosent gjennom et helt år, vil det tilsvare en million sparte brød, sier Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY.

Matsvinn: MENY redder én million brød

MENY har det siste halvåret hatt en samlet reduksjon i brødsvinn på 34 prosent. Innen et år vil besparelsen i MENY-butikkene tilsvare over 1 million brød. 29. september er FNs internasjonale dag mot matsvinn.

I Norge kastes mange hundre tusen brød hver dag. Flest hjemme, men også mange allerede i matbutikken. I mars rullet MENY derfor ut et stort brødsvinnprosjekt. Ved hjelp av automatiske stekeplaner i hver butikk, basert på teknologi, algoritmer og salg i sanntid, stekes riktigere mengde brød gjennom dagen. Prosjektet inkluderer også ærlig kundekommunikasjon knyttet til mindre utvalg på kvelden, anbefaling om andre brødfavoritter og mulighet til å kjøpe halvstekte brød som alternativ. Siden mars i år har MENY-butikkene en samlet reduksjon i brødsvinn på over 34 prosent.

- Lykkes vi med å oppnå en reduksjon på minst 30 prosent gjennom et helt år, vil det tilsvare en million sparte brød, noe som igjen betyr 600 tonn redusert CO2-utslipp, sier Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY.

MENY har som mål å redusere sitt totale matsvinn med 50 prosent innen 2025. Brød, frukt og grønnsaker er svinnverstingene i MENY.

I Norge er matsvinnet på minst 417 000 tonn pr år, tilsvarende 78 kilo per innbygger. Det representerer et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS