12 elever vil få opplæring som ordentlige butikkmedarbeidere i Pioner-butikken. (Foto: Magneten kjøpesenter)
12 elever vil få opplæring som ordentlige butikkmedarbeidere i Pioner-butikken. (Foto: Magneten kjøpesenter)

‘Skal knuse netthandelen’

– Vi skal knuse netthandelen med gode butikker, som er gode ikke bare på grunn av gode varer, og ikke minst på grunn av dyktige medarbeidere. Som bistår kundene i den fysiske butikken. Medarbeidere som er opplært og trenet i sin egen lærebedrift i Magneten kjøpesenter.

Publisert

Senterleder Lars Heirsaunet våger å slå på stortromma. I dobbelt forstand er det en pionérbutikk som neste uke åpner i Magneten – den heter for sikkerhets skyld Pioner. Et dekkende navn på den nye elev-/lære-butikken som nå innredes mellom Bik Bok og Zavann.

En skikkelig butikk

Vel å merke ingen ‘lekebutikk’. – Nei, en skikkelig butikk, bedyrer senterlederen. Det skjer i samarbeid med Verdal videregående, yrkeslinje for service og samferdsel som utdanner nettopp medarbeidere for retail. Mer realistisk kan undervisningen knapt bli enn å drive en ordentlig butikk. Også fordi Ungt Entreprenørskap er med på selskapsstiftelsen og driftsopplegget for elevbedriften. Som betyr at Pioner blir en butikk som selger varer over disk reelt. Og like viktig: Senterbutikkene er med og leverer varer, for eksempel Varner til den første tekstilbutikken. Neste opplegg blir en gave- og interiørbedrift skåret over samme lest.

Alle som er involvert i prosjektet, deltar med glødende entusiasme – 12 elever aller mest, og ikke å forglemme faglærerne. Samt full oppslutning av butikkene i Magneten.

Men tross alt en elevbedrift? – Ja, men jeg vil si hakket videre. Butikken kommer til å holde åpent etter skoletid, og da vil elevene som butikkmedarbeidere få lønn.

Inne i en god periode

Flyfoto av det det imponerende Magneten-komplekset på Moan i Levanger. (Foto: Magneten kjøpesenter)
Flyfoto av det det imponerende Magneten-komplekset på Moan i Levanger. (Foto: Magneten kjøpesenter)

Overordnet formål for senteret? – Å bedre rekrutteringen til egne butikker. Magneten er inne i en veldig god periode med god vekst – fem prosent økning hittil i år, fire prosent i august som normalt ikke er en toppmåned. I en så god periode opplever av at butikkene lyser ut 14 ledige stillinger samtidig, fra deltidsstillinger for studenter til butikksjefer. Det illustrerer rekrutteringsproblemet til retail som ikke bare Magneten opplever, fremholder senterlederen, som ikke huske så mange vakante stillinger på én og samme tid siden Magneten bygde ut i 2006. – Da er det vår plikt og vårt ansvar å ta grep, som vi nå altså gjør med Pioner-prosjektet i samarbeid med Verdal videregående og Ung Entreprenørskap.

Onsdag 18. september, om kvelden, blir det VIP-åpning med alle involverte og elevenes foreldre, og offisiell åpning neste dag.

Powered by Labrador CMS