Fremst på bildet: Kikki Liljeblad, Pontus Lindblad og Gunnar Cederberg, alle tre fra Norrköping kommune, samt Lennart Jansson, lagerarbeider i Rusta. Foto: Ristenstrand

Rusta vokser fort, bygger ut sentrallageret

Månedlig åpner Rusta et nytt varehus i et av de fire landene de er inne i, deriblant Norge. Mandag ble første spadetak tatt for utbyggingen av sentrallageret i Norrköping. 69.000 nye kvadratmeter kommer i tillegg til dagens 120.000.

Publisert

I Norge har Rusta 32 varehus, spredt omkring i landet. Cecilia Gärdestad, Manager Corporate Communication, forteller om bakgrunnen for utbyggingen til Retailmagasinet:

– Rusta har siden starten 1986 ekspandert hurtig og har i dag varehus på fire markeder: Sverige, Norge, Tyskland og Finland. Rusta er den ledende aktøren i Norden innen bred lavpris med over 150 varehus. De siste årene har Rusta åpnet et nytt varehus hver måned. Én av Rustas suksessfaktorer har helt siden oppstarten vært den effektive logistikkjeden. I dag skjer all logistikkvirksomhet for samtlige av Rustas 152 varehus i Norge, Sverige, Finland og Tyskland gjennom sentrallageret i Norrköping. For å møte Rustas kraftige ekspansjonstakt må vårt logistikk-nav utvides. Derfor har vi nå begynt utbyggingen.

Høsten 2021 skal utbyggingen være ferdig.

Vokser fort

I løpet av september og oktober åpner Rusta ni nye varehus: Fire i Norge, tre i Sverige, ett i Finland og ett i Tyskland.

– Konsekvensen for Rustas varehus i Norge blir at vi skaper en fremtidsrettet og effektiv logistikkvirksomhet, som står i forhold til ekspansjonsplanene også på det norske markedet, sier Gärdestad.

Navet i logistikkjeden er Rustas distribusjonssentral i Norrköping. Neste år regner Rusta med å ekspandere ytterligere, noe som krever økt kapasitet på sentrallageret. I dag har Rustas lager omkring 300 ansatte og et totalt lagerareal på nærmere 120.000 kvadratmeter. Byggeplanene tilsier at arealet skal økes med 69.000 kvadratmeter. Utbyggingen av lageret forventes å skape femti nye arbeidsplasser, både i forbindelse med selve utbyggingen og når det står ferdig.

– Med Rustas kraftige vekst kreves satsing på logistikkjeden. Den eksisterende infrastrukturen kombinert med den geografiske beliggenheten gjør det ideelt for oss å ekspandere i Norrköping, sier Göran Westerberg, toppsjef i Rusta.

Powered by Labrador CMS