Foto: Biltema Logistics
Foto: Biltema Logistics

Biltema bygger ut lageret og øker bruken av båt og tog

Biltema bygger ut sentrallageret i Halmstad som et av Nordens største. Framover vil kjeden frakte mer varer med båt og tog.

Publisert

Biltema ekspanderer kraftig. Målet er å doble antall varehus de kommende årene. Derfor bygges nå lagervirksomheten i Halmstad ut, og blir en av Nordens største lagervirksomheter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Nå starter vi med å bygge et nytt lager på 85.000 kvadratmeter. Det blir vårt definitivt største lagerbygg. Totalt kommer lagerplassen vår til å bli på 350.000 kvadratmeter, sier Bjarne Sandberg, adm.dir. i Biltema Logistics, som har ansvaret for lageret.

Byggeprosjektet startes i sommer, og det nye lageret ventes å være ferdig i 2021.

– I tillegg til dette, ønsker vi å utvide eksisterende lager i havneområdet, for å takle økningen av varer som blir fraktet med båt. Men dette avhenger i stor grad hvordan det går i forhandlingene med kommunen, forteller Sandberg.

Målet er at det nye lageret skal være effektivt og miljøvennlig.

– Miljøspørsmålet er sentralt for oss. Derfor kjører Biltema-toget daglig, hovedsakelig til norske varehus. I det siste har vi også begynt å sende varer med båt til varehus i Finland. Vi håper at svenske politikere og myndigheter endrer fokus, slik at vi kan ta i bruk mer tog-og båttransport til svenske varehus. Dessverre går det tregt i Sverige, mener Sandberg.

I over 50 år har vi utfordret markedet og presset priser på reservedeler, tilbehør og verktøy.

Grunnvisjon

– Biltemas grunnvisjon er å skape en rikere fritid for kundene våre med gode produkter til riktig pris. Med over 19.000 artikler innenfor åtte produktområder har vi i dag et av landets bredeste vareutvalg.

Norge har i dag 64 varehus fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Bjarne Sandberg
Bjarne Sandberg
Powered by Labrador CMS