Biltemas sentrallager i Halmstad skal bli 50% større.

Biltema investerer i bedre logistikk

Biltema skal vokse videre, noe som skjerper kravene til logistikken. Kjeden planlegger å utvide sentrallagerets areal og antall palleplasser med 50%.

Publisert

Biltema har for tiden 140 varehus i Norden, og flere er planlagt. De kunngjør i en pressemelding i dag at de skal videreutvikle logistikken og endre navnet på sitt logistikkfirma til Biltema Logistics.

Biltema fokuserer på at kundene får riktig produkt til rett tid, mer fleksibel transport og et mer effektivt lager med smartere miljøløsninger. Sentrallageret ligger i Halmstad i Sør-Sverige og har et totalt areal på 225.000 m2 og en lagringskapasitet på 500.000 paller. Med det er Biltemas sentrallager en av Nordens største logistikk-enheter.

– Vi må hele tiden tenke på hvordan vi kan jobbe smartere, slik at vi kan holde tritt med den sterke ekspansjonen. Med Biltema Logistics sikrer vi at varehusene alltid har produkter i hyllene, slik at kundene ikke må vente på at varer må etterbestilles, sier Bjarne Sandberg, adm. dir. i Biltema Logistics.

– For å håndtere Biltemas fortsatte ekspansjon planlegger vi ytterligere 120.000 m2, som gir oss kapasitet på ca 750.000 paller, legger han til.

Biltema Logistics har 450 ansatte, med 300 ekstra personer om sommeren. I tillegg har de en pool med 100 studenter som jobber ved behov.

En stor reduksjon i forbruket av strekkfilm er et annet eksempel på resultatet av Biltemas nye måte å jobbe på.

– Det tilsvarer en besparelse på ca 97% eller 90 tonn strekkfilm sammenlignet med året før, avslutter Bjarne Sandberg.

Powered by Labrador CMS