Foto: Lindex
Foto: Lindex

Lindex forbedrer mange liv i Bangladesh

For ett år siden lanserte Lindex et samarbeidsprosjekt med WaterAid for å øke tilgangen til rent vann og bedre sanitærforhold i Mirpur i Dhaka i Bangladesh. Med innlegging av rent drikkevann og ordentlige toaletter i samfunn og på skoler har prosjektet allerede forbedret livene til mange mennesker, spesielt kvinner og jenter.

Publisert

– Vi er svært stolte av samarbeidet vårt med WaterAid, og det føles bra å allerede se den positive innvirkningen det har på livene til mange av menneskene i området. Vi gleder oss til å fortsette prosjektet som styrker både kvinner og jenter», sier Anna-Karin Dahlberg, Corporate Sustainability Manager hos Lindex.

Dedikert bærekraftarbeid

I løpet av prosjektets første år har det blitt montert anlegg for rent drikkevann og toaletter, og beboere og studenter i området har fått opplæring og informasjon om hygiene. Prosjektet tar sikte på å styrke kvinner og jenter og er en del av Lindex’ dedikerte bærekraftige arbeid for kvinner og vann. Kvinner er de som er mest berørt av mangel på tilgang til rent vann og gode sanitærforhold, siden det ofte begrenser muligheten til å få en utdanning og evnen til å oppfylle potensialet sitt. Prosjektet fokuserer på Mirpur, et område i Dhaka der mange tekstilarbeidere som produserer klær for Lindex, bor.

8. mars-donasjon

I tillegg til samarbeidsprosjektet har Lindex fremhevet WaterAids viktige arbeid med å styrke kvinner over hele verden på kvinnedagen. Lindex donerte 1 316 620 NOK av omsetningen 8. mars til WaterAid og deres arbeid med å øke tilgangen til rent vann og bedre sanitærforhold i verdens fattigste samfunn.

(Pressemelding)

Lindex

er en av Europas ledende motekjeder, med rundt 475 butikker i 17 land. Forretningskonsept er å tilby inspirerende og prisgunstig mote til den moteinteresserte kvinnen. Sortimentet inneholder flerete ulike konsepter innen damemote, barnemote, undertøy og kosmetikk. Mer enn halvparten av Lindex sitt totale sortiment kommer fra mer bærekraftige kilder, og Lindex har forpliktet seg til å nå 80 % innen 2020. Lindex er en del av den finske børsnoterte Stockmann-gruppen

Powered by Labrador CMS