Walmart takbelysning er nå fullt LED-basert. (Foto: GE Lighting)

Walmart tjener stort på LED

Walmart har på 10 år spart 100 millioner dollar på overgang til LED-belysning.

Publisert

Walmart presenterte resultatene av et omfattende belysningsprogram med Current, drevet av GE, på National Retail Federation's Big Show nylig. Som en del av sin satsing på energieffektivisering har Walmart nå installert mer enn 1,5 millioner LED-armaturer i mer enn 6000 butikker, parkeringsplasser, distribusjonssentre og kontorer i 10 land.

100 millioner USD spart

Det ambisiøse effektiviseringsprogrammet, som har pågått det siste tiåret, har redusert lysenergiforbruket og redusert kostnadene med over 100 millioner dollar. Besparelsene er spesielt viktige fordi energiforbruket tradisjonelt representerte en av selskapets største driftskostnader.

Walmarts investering i energieffektivisering har redusert energiforbruket per kvadratmeter med mer enn 12 prosent siden 2010. LED-investeringer inngår i Walmarts vitenskapsbaserte utslippsreduksjonsplan for å nå målet om å redusere utslippene med 18 prosent innen 2025 (fra 2015-nivå ) i egen virksomhet gjennom en kombinasjon av økt energieffektivitet, kjøp av fornybar energi og forbedringer i kjølesystemer og flyteffektivitet.

Bedrer kundeopplevelsen

– Energi er en av de viktigste driftskostnadene som vi kan redusere samtidig som vi leverer systemoppgraderinger, som igjen bedrer kundeopplevelsen, sa Mark Vanderhelm, Walmarts energidirektør:

– Trippeleffekten av disse LED-konverteringene i hele virksomheten er virkelig svimlende. Vi tror at ved å fortsette å redusere en av våre største driftskostnader, støtter vi fremtidig innovasjon og oppfyller vårt løfte om ”Hver dag lave priser”.

LED kommersiell belysning-initiativet mellom Walmart og GE startet for 10 år siden med displaybelysning i kjølesystemet og har vokst til å omfatte parkeringsplass og interiørbelysning. Mange butikker har nå også dagens TriGain-teknologi, som er designet for å forbedre produktets synlighet og forbedre fargeeffekten i avdelinger hvor det foregår produksjon. I tillegg jobber Walmart offensivt for å fullføre LED og kontrollerer ettermonteringen i alle sine distribusjonssentre over hele USA. Det er startet et nytt initiativ for å erstatte alle andre former for overlys med LED.

Walmart Puerto Rico har innført LED parkeringslys på 22 av sine butikker. Teknologien har redusert energikostnaden med 48 prosent og vedlikeholdskostnaden med mer enn 70 prosent. (Foto: Walmart Corporate)

LED-lampen banebrytende

– Vi tror at den globale LED-lampen og kontrollen er banebrytende for neste generasjon av smart retail, hvor stabil fremgang mot nye digitale løsninger vil fortsette å forbedre shoppingopplevelsen, sier Maryrose Sylvester, toppsjef for Current of GE:

– Walmart er igjen på forkant av utviklingen.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS