Det nye patentet er en videreføring av Amazons alarmklokke som også baserer seg på vibrasjoner. (Foto: Amazon)
Det nye patentet er en videreføring av Amazons alarmklokke som også baserer seg på vibrasjoner. (Foto: Amazon)

Vibrerende armbånd skal overstyre Amazon-ansatte

Amazon søker patent på metode for å bruke vibrasjon på armbånd til å overstyre ansattes armbevegelser på arbeidsplassen.

Publisert

Metoden kan være siste ledd før roboter tar over arbeidsoperasjonen fullt og helt. For noen uker siden fikk Amazon godkjent to patenter for et armbånd designet for å styre lagerarbeidernes bevegelser ved bruk av vibrasjoner.

Ill. fra Amazonz patentsøknad.
Ill. fra Amazonz patentsøknad.

Konseptet baserer seg på ultrasoniske lyd- eller radiosignaler for å spore posisjonen til den ansattes hånd i forhold til en rekke lagerbeholdere, rapporterer GeekWire.

Ved mottak av produktbestillinger må lagerarbeidere hente den bestilte varen fra beholdere eller hyller og pakke den inn i en leveringsboks før de går videre til neste bestilling.

Hvis arbeiderens hender begynner å bevege seg i feil retning, vil det foreslåtte tilbakemeldingssystemet medføre at armbåndet vibrerer og styrer hånden i riktig retning.

Siste stopp før roboter overtar

– For Amazon, tror jeg at teknologier som dette i stor grad er en slags siste stopp før robotene kan overta mer av arbeidet. Enn så lenge må arbeidere plukke pakker fordi robotene ennå ikke har den nødvendige fingerferdighet, sier Martin Ford, forfatter av New York Times’ bestselger "Rise of the Robots: Teknologi og trusselen om en jobbløs fremtid", i et intervju med New York Daily News. (Hovedkilder: NY Daily News og GeekWire)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS