Direktør for Virke faghandel, Bror Stende

Fortsatt god vekst for butikker innen hus og hjem

I uke 49 hadde kjøpesentrene hadde en vekst på 0,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det viser tall fra Kvaruds julehandelsindeks.

Publisert

Omsetningen i uke 49 (4. – 10. des) var vel 13 prosent høyere enn uken før.

– Det er fortsatt butikkene innen kategorien hus og hjem som har den sterkeste veksten, med 5,8 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.

De siste to ukene har butikkene i denne kategorien økt omsetningen med 6,2 prosent.

”Aina” kan ha rammet handelen

Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende. De siste to ukene har de økt sin omsetning med 1 prosent sammenlignet med i fjor.

Det er også forskjeller mellom landsdelene. Ser vi på uke 49, er det østlendingene som har stått for den største handlingen på kjøpesentrene. Butikkene her har økt omsetningen med 1,7 prosent fra i fjor.

I Trøndelag og på Sørlandet gikk omsetningen opp med 0,7 og 0,6 prosent, mens den i Nord-Norge var uendret.

– Ekstremværet ”Aina” kan ha slått negativt ut på omsetningen på Vestlandet, hvor omsetningen falt med 1,5 prosent, sier Stende.

– Likevel - kjøpesentrene har fått noen gode uker i julesesongen så langt. Erfaringsmessig kommer det også et stort trykk i butikkene ut i desember, så det blir veldig spennende å følge med på hvordan resten av måneden går, avslutter Stende.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS