Illustrasjonsfoto: Virke

Black Friday og salg hele uka

Sist uke åpnet vi lommebøkene og lot kortene gå enda varmere enn på samme tid i fjor. Det var Black Friday og ny omsetningsrekord. Tall fra Kvarud Analyses julehandelsindeks viser at omsetningen for hele uka økte med 3,7 prosent.

Publisert

– Vi ser at stadig flere butikker utvider konseptet med Black Friday og gir gode tilbud både i dagene før og etter, sier Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel.

‘En stadig større handledag’

Det er ingen tvil om at det er den svarte fredagen som er den store handledagen med 35,2 prosent av ukens omsetning. Dette er omtrent som i fjor. Spredningen av tilbud bidro til at omsetningen i uke 47 var 43 prosent høyere enn i uke 46. I fjor økte omsetningen fra uke 46 til uke 47 med 32 prosent.

– I fjor var omsetningsveksten på Black Friday på formidable 16,2 prosent. Til tross for større spredning av gode tilbud gjennom hele uka i år, fortsatte omsetningen på Black Friday å vokse med 3,1 prosent og med 4,1 prosent i ukens øvrige dager. Det viser at Black Friday, som virkelig skjøt fart i Norge i 2015, er kommet for å bli, slår Stende fast.

Bror William Stende: – Black Friday er kommet for å bli. (Foto: Virke)

– Vi ser at stadig mer av julehandelen blir flyttet fra desember til november og det er ingen tvil om at Black Friday har kick-startet julehandelen som nå for alvor er i gang, avslutter Stende.

Hus og hjem økte mest

Med en økning på 9,5 prosent, var det butikkene på kjøpesentrene som selger varer til hus og hjem som hadde den største økningen i uke 47. Foruten møbel- og interiørbutikker inneholder denne kategorien også kjøkkenutstyr, elektro, data, boligtekstil, jernvare, fargehandlere, byggevare og lavprisbutikker med bredt utvalg.

Spesialbutikker, altså sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende, følger etter med en vekst på 4,4 prosent sammenlignet med i fjor.

Butikker innen mat og drikke samt kles-, sko- og veskebutikker gikk ned med henholdsvis 0,9 og 0,5 prosent mot fjoråret.

Kvarud Analyses julehandelsindeks er basert på omsetningstall fra 190 av landets kjøpesentre.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS