Konsernsjef Olav Thon under åpningen av Lego-dagene på Strømmen Storsenter i oktober 2017. (Foto: Olav Thon Eiendomsselskap)

Høye investeringer har gitt resultatvekst

Olav Thon Eiendomsselskap hadde i tredje kvartal et resultat før skatter på 1.261 millioner kroner.

Publisert

– Resultatene i tredje kvartal viser at det er en god utvikling i konsernet, og resultatveksten forklares blant annet av høye investeringer over flere år sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre i en pressemelding.

En betydelig del av overskuddet i tredje kvartal er økte markedsverdier på eiendomsporteføljen, men selv uten disse hadde selskapet en resultatvekst på 6 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor, ifølge meldingen.

Omsetningsvekst i kjøpesentrene

Olav Thon Eiendomsselskap eier og forvalter 97 kjøpesentrene, og har en sterk markedsposisjon både i Norge og Sverige.

I tredje kvartal var butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet 12.3 milliarder, en økning på 4 prosent fra samme kvartal i fjor. Butikkomsetningen i Norge var 11.5 milliarder (+5 prosent), mens den i Sverige var 0.9 milliarder svenske kroner (uendret).

Kjøpesentrene under utvidelse

I tredje kvartal var konsernets investeringer på 366 millioner kroner, og i årets tre første kvartaler ble det investert 1.312 millioner kroner. Det er flere større eiendomsprosjekter under oppføring, men det er ikke foretatt noen større eiendomskjøp så langt i 2017.

– Flere av de største kjøpesentrene våre i Norge er under utvidelse, og allerede i 2018 vil Lagunen Storsenter i Bergen, Amfi Moa i Ålesund, Oasen Storsenter i Haugesund og Amfi Steinkjer utvides med betydelige areal. I tillegg blir de første delene av det store byutviklingsprosjektet Storotunet i Oslo ferdigstilt i 2018. Prosjektet ved siden av Storo Storsenter i Nydalen inneholder blant annet 149 leiligheter, hotell med 320 rom og Norges største kinosenter, sier Sperre.

– Gode framtidsutsikter

– Vi er godt fornøyd med resultatene i tredje kvartal. De fleste områder av norsk økonomi utvikler seg positivt, og veksten øker. Rentene vil fortsatt holde seg lave, og markedene for næringseiendom vurderes som stabile. Forholdene ligger godt til rette for at konsernet skal kunne presentere solide resultater også i tiden framover, sier Arne B. Sperre.

Se rapporten for tredje kvartal 2017 her

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS